Koti ja keittiö 4/2010
4 lampaan paahtopaistia (yhteensä noin 600 g)
1 tl fenkolia
1 tl korianteria
1 tl kuminaa
öljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria
Paprika-aioli:
2 keltuaista
2–3 tl dijoninsinappia
1 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
Koristeluun:
rucolaa
1. Valmista ensin majoneesi. Sekoita keltuaiset, sinappi ja sitruunamehu keskenään monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
2. Lisää koneen käydessä ohuena nauhana ensin rypsiöljy ja sitten oliiviöljy.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää majoneesiin valkosipuli, paprikajauhe, hieman suolaa, rouhittua mustapippuria ja cayennenpippuria. Sekoita tasaiseksi. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
4. Ota paistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Jos käytät pakastettuja paisteja, anna niiden sulaa jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
5. Kuivaa paistit talouspaperilla. Ripottele pinnalle fenkolia, korianteria ja kuminaa. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista paistit kauttaaltaan.
6. Laita paistit uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes niiden sisälämpötila on 52–54 astetta (noin 10 minuuttia).
7. Mausta paistit suolalla ja pippurilla. Kääri paistit tiiviisti kaksinkertaiseen folioon ja anna levähtää noin 15 minuuttia.
8. Viipaloi, laita tarjoiluvadille, koristele rucolalla ja tarjoile aiolin kera.
Vinkki! Voit valmistaa paprika-aiolin myös valmiista majoneesista. Mausta majoneesi valkosipulilla, sitruunamehulla, paprikalla ja cayennenpippurilla.
Aika: noin 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2