KOTI JA KEITTIÖ 12/2005
400 g lampaan jauhelihaa
1 kookas peruna tai 1 dl valmista perunasoseainesta
puolikas keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 tl suolaa ja mustapippuria myllystä
Bataattipyre:
2 keskikokoista bataattia
150 g kevytranskankermaa
suolaa ja valkopippuria
Gemolatapavut:
1 prk vihreitä säilykepapuja
1 prk säilöttyjä kidneypapuja
½ ruukkua lehtipersiljaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita tai margariinia
1. Kuori ja pilko bataatit kattilaan ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
2. Sekoita keskenään kaikki jauhelihapihvien ainekset ja taputtele taikinasta pihvejä. Pane puhvit uunipellille leivinpaperille ja paistaa 200 asteessa 10- 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Soseuta kypsät bataattipalat ja lisää ranskankerma. Maista ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Pidä lämpimänä.
4. Yhdistä keskenään sitruunan kuori, silputtu lehtipersilja, murskatut valkosipulin kynnet ja sulatettu voi tai margariini. Valuta säilykepavut ja kuumenna niitä pannulla hetken ajan käännellen. Lisää joukkoon gremolata seos.
5. Kokoa annokset ja nauti heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2