Koti ja keittiö 9/2009
1 pkt (200 g) kotijuustoa
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
öljyä tai voita
Lisäksi:
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku lollo rossoa
muutama minisalaatinlehti
1 paprika
1 punasipuli
1. Huuhdo ja revi salaatit suupaloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta, suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipuli. Asettele ainekset annoslautasille salaattipohjaksi.
2. Viipaloi kotijuusto. Vatkaa munan rakenne kevyesti rikki. Pyöräytä juustopalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi rasvassa.
3. Asettele juustopalat salaattipohjille ja valuta päälle mustaherukkakastiketta (ohje alla).
Hinta: noin 7,50 €
Aika: noin 20 min
Vaikeusaste: melko helppo
Mustaherukkakastike
noin 1 litra
2 1/2 dl mustaherukoita
1 1/4 dl omenaviinietikkaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl dijoninsinappia
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
3 1/2 dl rypsiöljyä
1. Pyöräytä mustaherukat ja viinietikka tehosekoittimessa sileäksi.
2. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Säilytä jääkaapissa ja ravista ennen käyttöä.
Vinkki! Pyöräytä kaikki ainekset tehosekoittimessa, niin saat kuohkeaa ja paksua kastiketta. Saat vinaigretten tyylistä kastiketta, kun ravistat tai sekoitat muut ainekset viinietikka-mustaherukkasoseeseen.
Tarjoa kastike vihreän salaatin, juusto- tai broilerisalaatin kera.
Hinta: noin 4 €
Aika: noin 10 min
Vaikeusaste: helppo
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2