Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2009

Lämmin kotijuus­to­sa­laatti

Huuhdo ja revi salaatit suupaloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta, suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipuli...

1 pkt (200 g) ko­ti­juus­toa

1 muna

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl korp­pu­jau­ho­ja

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä tai voi­ta

Li­säk­si:

1 ruuk­ku fri­see­sa­laat­tia

1 ruuk­ku lol­lo ros­soa

muu­ta­ma mi­ni­sa­laa­tin­leh­ti

1 pap­ri­ka

1 pu­na­si­pu­li

1. Huuh­do ja revi sa­laa­tit suu­pa­loik­si. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja kan­ta, sui­ka­loi pap­ri­ka. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li. Aset­te­le ai­nek­set an­nos­lau­ta­sil­le sa­laat­ti­poh­jak­si.

2. Vii­pa­loi ko­ti­juus­to. Vat­kaa mu­nan ra­ken­ne ke­vy­es­ti rik­ki. Pyö­räy­tä juus­to­pa­lat en­sin veh­nä­jau­hois­sa, sit­ten ka­nan­mu­nas­sa ja lo­puk­si korp­pu­jau­hois­sa. Pais­ta mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si ras­vas­sa.

3. Aset­te­le juus­to­pa­lat sa­laat­ti­poh­jil­le ja va­lu­ta pääl­le mus­ta­he­ruk­ka­kas­ti­ket­ta (oh­je al­la).

Hin­ta: noin 7,50 €

Ai­ka: noin 20 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Mus­ta­he­ruk­ka­kas­ti­ke

noin 1 lit­ra

2 1/2 dl mus­ta­he­ru­koi­ta

1 1/4 dl ome­na­vii­nie­tik­kaa

1 1/2 dl so­ke­ria

1/2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 1/2 dl ryp­si­öl­jyä

1. Pyö­räy­tä mus­ta­he­ru­kat ja vii­nie­tik­ka te­ho­se­koit­ti­mes­sa si­le­äk­si.

2. Li­sää muut ai­nek­set ja se­koi­ta hy­vin. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa ja ra­vis­ta en­nen käyt­töä.

Vink­ki! Pyö­räy­tä kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­mes­sa, niin saat kuoh­ke­aa ja pak­sua kas­ti­ket­ta. Saat vi­naig­ret­ten tyy­lis­tä kas­ti­ket­ta, kun ra­vis­tat tai se­koi­tat muut ai­nek­set vii­nie­tik­ka-mus­ta­he­ruk­ka­so­see­seen.

Tar­joa kas­ti­ke vih­re­än sa­laa­tin, juus­to- tai broi­le­ri­sa­laa­tin kera.

Hin­ta: noin 4 €

Ai­ka: noin 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ