Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Lämmin kalkkuna-antipas­ti­sa­laatti

Koristele parme­saa­ni­las­tuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

(4-6 an­nos­ta)

200 g pen­ne­pas­taa

noin 300 g (2-3 kpl) kalk­ku­nan (tai broi­le­rin) fi­lee­pih­viä

suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

noin 100 g au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja

1 ruuk­ku jää­sa­laat­tia

noin 50 g par­me­saa­nia

1/2 dl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

Ma­ri­noi­dut olii­vit ja ar­ti­so­kat:

100 g ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja tai mus­tia olii­ve­ja

1 tlk (400 g) säi­löt­ty­jä ar­ti­so­kan­sy­dä­miä

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

2-3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa sil­put­tu­na tai 1 tl kui­vat­tua

1 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa sil­put­tu­na tai 1 tl kui­vat­tua

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Lai­ta olii­vit ja ar­ti­so­kat ma­ri­noi­tu­maan. Mit­taa kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kul­hoon ja se­koi­ta. Li­sää olii­vit ja ar­ti­so­kat ja kään­te­le ma­ri­na­dis­sa. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään puo­li tun­tia.

2. Kei­tä pas­ta kyp­säk­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä, va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

3. Se­koi­ta pas­taan ma­ri­noi­dut olii­vit ja ar­ti­so­kat ma­ri­noin­ti­lie­mi­neen. Pa­loit­te­le au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit sui­ka­leik­si ja li­sää jouk­koon. Revi jouk­koon jää­sa­laat­ti.

4. Pa­ri­loi kalk­ku­nan fi­lee­pih­vit pa­ri­la­pan­nul­la kyp­sik­si, maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja vii­pa­loi ohuik­si.

5. An­nos­te­le sa­laat­ti an­nos­kul­hoi­hin tai lau­ta­sil­le ja aset­te­le pääl­le läm­pi­mät kalk­ku­na­vii­pa­leet. Ko­ris­te­le par­me­saa­ni­las­tuil­la ja paah­de­tuil­la pin­jan­sie­me­nil­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ