Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Lämmin äyriäissalaatti

Valuta sulatetut äyriäiset ja pane ne kulhoon...

(4:lle)

400 g val­mis­ta pa­kas­te­äy­ri­äis­se­koi­tus­ta

Ma­ri­na­di:

4 rkl öl­jyä

1 1/2 rkl li­met­ti­me­hua

1 rkl os­te­ri­kas­ti­ket­ta

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1–1 1/2 tl so­ke­ria

Li­säk­si:

puo­li­kas isos­ta hu­na­ja­me­lo­nis­ta

1 l pes­tyä ja kui­vak­si lin­got­tua

sa­laat­ti­se­koi­tus­ta (esim. mi­zu­naa, jää­vuo­ri­sa­laat­tia ja ru­co­laa)

1. Va­lu­ta su­la­te­tut äy­ri­äi­set ja pane ne kul­hoon.

2. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään ja kaa­da ma­ri­na­di äy­ri­äis­ten pääl­le. An­na maus­tua pari mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa sa­laat­ti­poh­jat. Jaa sa­laa­tit nel­jäl­le sa­laat­ti­lau­ta­sel­le. Kuo­ri ja pil­ko me­lo­ni pa­loik­si ja jaa pa­lat sa­laa­tin pääl­le lau­ta­sil­le.

4. Va­lu­ta äy­ri­äi­sis­tä pois yli­mää­räi­nen ma­ri­na­di ja kuu­men­na seos pan­nul­la no­pe­as­ti kuu­mak­si. Jaa äy­ri­äi­set sa­laat­ti­poh­jil­le ja nos­ta sa­laa­tit tar­jol­le.