Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Lammaswursti-korma­kas­vis­nyytit

Paista bratwurstit kypsiksi pannulla ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi...

1 pkt (350 g) lam­masb­rat­wurs­tia

2-3 kei­tet­tyä uut­ta pe­ru­naa

1/2 pie­nes­tä kuk­ka­kaa­lis­ta

noin 1 1/2 dl val­mis­ta in­ti­a­lais­ta kor­ma-ate­ri­a­kas­ti­ket­ta

1 dl vet­tä

2 ke­sä­si­pu­lia

Li­säk­si:

4 koo­kas­ta lei­vin­pa­pe­ri­pa­laa

4 koo­kas­ta fo­li­o­pa­laa

1. Pais­ta brat­wurs­tit kyp­sik­si pan­nul­la ja pa­loit­te­le ne so­pi­vik­si suu­pa­loik­si.

2. Li­sää mak­ka­roi­den jouk­koon kor­ma- ate­ri­a­kas­ti­ke ja vesi. Kuu­men­na seos.

3. Pa­loit­te­le pe­ru­nat noin nel­jään osaan ja pil­ko kuk­ka­kaa­li pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

4. Jaa pe­ru­na- ja kuk­ka­kaa­li­pa­lat nel­jäl­le lei­vin­pa­pe­ri­pa­lal­le ja ku­moa kun­kin keon pääl­le sa­man ver­ran mak­ka­ra-kor­ma­se­os­ta.

5. Ri­pot­te­le pin­nal­le pie­nek­si pil­kot­tua ke­sä­si­pu­lia. Sul­je lei­vin­pa­pe­ri­nyy­tit tii­viis­ti fo­li­on si­säl­le.

6. Pane gril­liin kan­nen al­le epä­suo­ral­le läm­möl­le tai uu­niin 225 as­tee­seen noin 15–20 mi­nuu­tik­si tai kun­nes kaik­ki ai­nek­set ovat kuu­mia ja si­pu­lit ovat peh­men­neet.