500 g lampaan ulkofileetä
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
2 rkl kanelia
vettä
2 rkl hunajaa
250 g kivettömiä luumuja
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
Salaattiin:
1 ruukku vesikrassia
1 keltainen ja vihreä paprika
2 lehtisellerin vartta
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
yhteensä 1 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa ja minttua
1. Paloittele liha. Kuullota lihapalat vähin erin öljyssäpaksupohjaisessa kasarissa tai saviastiassa.
2. Lisää silputtu sipuli ja murskatut valkosipulit, inkivääriraaste ja kaneli. Kuullota hetki.
3. Lisää vettä niin, että raaka-aineet peittyvät juuri ja juuri. Sulje kansi. Anna poreilla hiljalleen pari tuntia ja lisää vettä tarvittaessa.
4. Lisää luumut ja hunaja ja anna kiehua vielä puoli tuntia. Maista ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
5. Valmista salaatti sekoittamalla keskenään pieniksi pilkotut paprikat, lehtisellerit ja vesikrassi. Lisää sekaan loput aineista ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
6. Tarjoa tagine salaatin ja lihaliemessä haudutetun kuskusin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2