Artikkeli

Lammastagine ja vesik­ras­si­sa­laatti

Tagine on hitaasti saviruukussa haudutettava pohjoi­saf­rik­ka­lainen pataruoka, jonka raakaaineeksi sopivat lampaan lisäksi myös naudanliha, kana, kasvikset tai kala.

500 g lam­paan ul­ko­fi­lee­tä

1 kel­ta­si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl öl­jyä

1 rkl raas­tet­tua, tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 rkl ka­ne­lia

vet­tä

2 rkl hu­na­jaa

250 g ki­vet­tö­miä luu­mu­ja

maun mu­kaan suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Sa­laat­tiin:

1 ruuk­ku ve­sik­ras­sia

1 kel­tai­nen ja vih­reä pap­ri­ka

2 leh­ti­sel­le­rin vart­ta

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 sit­ruu­nan mehu

yh­teen­sä 1 dl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta per­sil­jaa ja mint­tua

1. Pa­loit­te­le liha. Kuul­lo­ta li­ha­pa­lat vä­hin erin öl­jys­sä­pak­su­poh­jai­ses­sa ka­sa­ris­sa tai sa­vi­as­ti­as­sa.

2. Li­sää sil­put­tu si­pu­li ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lit, in­ki­vää­ri­raas­te ja ka­ne­li. Kuul­lo­ta het­ki.

3. Li­sää vet­tä niin, et­tä raa­ka-ai­neet peit­ty­vät juu­ri ja juu­ri. Sul­je kan­si. An­na po­reil­la hil­jal­leen pari tun­tia ja li­sää vet­tä tar­vit­ta­es­sa.

4. Li­sää luu­mut ja hu­na­ja ja an­na kie­hua vie­lä puo­li tun­tia. Mais­ta ja maus­ta suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la.

5. Val­mis­ta sa­laat­ti se­koit­ta­mal­la kes­ke­nään pie­nik­si pil­ko­tut pap­ri­kat, leh­ti­sel­le­rit ja ve­sik­ras­si. Li­sää se­kaan lo­put ai­neis­ta ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään puo­li tun­tia.

6. Tar­joa ta­gi­ne sa­laa­tin ja li­ha­lie­mes­sä hau­du­te­tun kus­ku­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ