Koti ja keittiö 1-2/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
Ohje neljälle
600 g lampaan paistia tai ulkofileetä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
300 g kuivattuja luumuja
2–3 rkl öljyä
1 tl jauhettua inkivääriä
1 1/2 tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl paprikaa
2 kanelitankoa
rouhittua mustapippuria
1 tl korianteria
hyppysellinen sahramia
4 dl kanalientä
2 rkl hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
Tarjoiluun:
keitettyä kuskusia
harissa -tahnaa
1. Kuutioi liha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita luumut veteen likoamaan.
2. Kuumenna öljy padassa. Ruskista liha, lisää sipulit ja kuivamausteet ja kääntele hetki. Lisää kanaliemi. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää luumut, hunaja ja sitruunamehu ja hauduta puoli
tuntia tai kunnes liha on mureaa.
3. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile lammastaginen lisukkeena. Tulinen harissatahna on pohjoisafrikkalainen maustekastike, joka sopii pöytämausteeksi taginen kera.
Vinkki! Voit kypsentää lihapadan uunissa 175 asteessa. Myös lampaan lapa sopii pataan hyvin. Se vaatii pidemmän kypsennysajan, jotta lihasta tulee mureaa. Voit tarjota padan kera paahdettuja mantelilastuja.
Valmistusaika: noin 30 min + haudutusaika 2 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2