Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 1–2/2015 

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Focaccialeivät täytetään lammas­pyö­ry­köillä, mausteisella tsatsikilla ja kasviksilla.

4–6 täy­tet­tyä lei­pää

Fo­cac­cia:

2 ½ dl vet­tä

2 tl kui­va­hii­vaa

¾ tl suo­laa

1 tl so­ke­ria

noin 6 dl veh­nä­jau­ho­ja

olii­vi­öl­jyä

noin 1 dl olii­ve­ja

tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

Feta-mu­na­koi­so-lam­mas­pyö­ry­kät:

1 mu­na­koi­so (400 g)

½ rkl olii­vi­öl­jyä

500 g lam­paan­jau­he­li­haa

½ dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

½ dl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

1 rkl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

200 g fe­ta­juus­toa

½ tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Tsat­si­ki:

puo­li­kas kurk­ku

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 ½ dl pak­sua kreik­ka­lais­ta jo­gurt­tia

1 rkl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

1 tl hu­na­jaa

¼ tl ku­mi­naa mort­te­lis­sa hie­non­net­tu­na

me­ri­suo­laa hiu­ta­lei­na ja val­ko­pip­pu­ria rou­hit­tu­na

Li­säk­si:

2–3 to­maat­tia

1 si­pu­li

eri­lai­sia sa­laat­te­ja

tuo­ret­ta mint­tua

1. Val­mis­ta en­sin fo­cac­cia. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää maus­teet ja alus­ta jouk­koon jau­hot. Pai­ne­le tai­ki­na uu­ni­vuo­kaan (noin 20 x 30 cm) ja an­na ko­hota puo­li tun­tia. Öl­jyä pin­ta ja pai­nele pääl­le olii­ve­ja. Ri­pot­te­le pääl­le ros­ma­rii­nia ja me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

2. Val­mis­ta tsat­si­ki. Raas­ta kurk­ku ja va­lu­ta yli­mää­räi­nen nes­te sii­vi­läs­sä pois. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set jo­gur­tin jouk­koon ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä.

3. Kuu­ti­oi mu­na­koi­sot ja le­vi­tä pel­lil­le. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jy ja paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Lai­ta jau­he­li­ha, yr­tit ja sit­ruu­na­raas­te kul­hoon. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja li­sää kul­hoon. Mu­ren­na jouk­koon myös fe­ta­juus­to. Se­koi­ta ta­sai­sek­si mas­sak­si. Pyö­rit­te­le mas­sas­ta noin 35–40 li­ha­pyö­ryk­kää.

5. Kuu­men­na pan­nul­la olii­vi­öl­jyä ja pais­ta pyö­ry­köi­tä sii­nä vä­lil­lä kään­nel­len noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes ne saa­vat kau­niin pais­to­pin­nan. Siir­rä li­ha­pul­lat lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 5–7 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kyp­siä.

6. Ko­koa lei­vät. Vii­pa­loi to­maa­tit ja si­pu­li. Leik­kaa lei­pä 4–6 osaan ja hal­kai­se lei­vät. Lai­ta vä­liin sa­laat­tia, to­maat­ti­vii­pa­lei­ta, si­pu­li­ren­kai­ta, pyö­ry­köi­tä ja tsat­si­kia.

Vii­ni­suo­si­tus: Tum­man mar­jai­nen ja yrt­ti­nen Agat­hon Lim­nio Ca­ber­net Sau­vig­non 2009, Kreik­ka, 12,99 e, luo­mu

Lue Myös

Chorizo-perunatortilla

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Chorizo-perunatortilla

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Dukkah-maustettu karitsankare

Aasialainen nyhtölammas, kasvis-yrttikvinoa ja kaalisalaatti

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

Dukkah-maustettu karitsankare

Aasialainen nyhtölammas, kasvis-yrttikvinoa ja kaalisalaatti

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.