Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Lammaslasagne

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

(6:lle)

9–12 la­sag­ne­le­vyä

Jau­he­li­ha­kas­ti­ke:

400 g lam­paan­jau­he­li­haa

50 g pe­ko­nia

2 kel­ta­si­pu­lia

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 prk (400 g) val­ko­si­pu­lil­la ja

yr­teil­lä maus­tet­tua to­maat­ti­so­set­ta

1/2 dl to­maat­ti­py­ree­tä

1/2 tl tim­ja­mia

1 tl suo­laa

pari kol­me kier­ros­ta mus­ta­pip­pu­ri­myl­lys­tä

Juus­to­kas­ti­ke:

75 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

6 dl mai­toa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

150 g em­men­tal­juus­to­raas­tet­ta

1. Kuu­ti­oi pe­ko­ni.

2. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Pais­ta pe­ko­ni­kuu­ti­ot pan­nul­la ra­peik­si. Pane pan­nul­le si­pu­li­silp­pu ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lit ja kuul­lo­ta. Li­sää se­kaan jau­he­li­ha ja rus­kis­ta.

4. Li­sää lo­put jau­he­li­ha­kas­tik­keen ai­nek­set ja hau­du­ta noin 15 mi­nuut­tia.

5. Val­mis­ta juus­to­kas­ti­ke. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa ja li­sää se­kaan veh­nä­jau­hot. Kie­hau­ta seos koko ajan se­koit­ta­en.

6. Li­sää mai­to ohu­e­na no­ro­na koko ajan se­koit­ta­en ja an­na kie­hua hil­jal­leen pari mi­nuut­tia.

7. Li­sää juus­to­raas­te ja maus­ta kas­ti­ke.

8. Voi­te­le la­sag­ne­vuo­ka ja ku­moa poh­jal­le kol­man­nes jau­he­li­ha­kas­tik­kees­ta.

9. Pei­tä kas­ti­ke la­sag­ne­le­vyil­lä ja ku­moa pääl­le kol­man­nes juus­to­kas­tik­kees­ta.

10. Li­sää lo­put la­sag­ne­le­vyt ja kas­tik­keet ker­rok­sit­tain sa­maan ta­paan, niin et­tä pääl­lim­mäi­sek­si jää ker­ros juus­to­kas­ti­ket­ta.

11. Pais­ta la­sag­nea uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia. An­na ve­täy­tyä het­ken uu­nis­ta nos­ta­mi­sen jäl­keen ja tar­joa raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.

Lue Myös

Chorizo-hodarit

Lammaspyörykät tulisessa Arrabiata-kastikkeessa

Bataat­ti­ham­pu­ri­lainen

Chorizo-hodarit

Lammaspyörykät tulisessa Arrabiata-kastikkeessa

Bataat­ti­ham­pu­ri­lainen

Yrttilihapullat Keftédes

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Maukas broilerirulla

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Moderni spaghetti bolognese

Dukkah-maustettu karitsankare

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Moderni spaghetti bolognese

Dukkah-maustettu karitsankare

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.