Koti ja Keittiö 9/07
(6:lle)
9–12 lasagnelevyä
Jauhelihakastike:
400 g lampaanjauhelihaa
50 g pekonia
2 keltasipulia
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) valkosipulilla ja
yrteillä maustettua tomaattisosetta
1/2 dl tomaattipyreetä
1/2 tl timjamia
1 tl suolaa
pari kolme kierrosta mustapippurimyllystä
Juustokastike:
75 g margariinia tai voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
ripaus valkopippuria
150 g emmentaljuustoraastetta
1. Kuutioi pekoni.
2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
3. Paista pekonikuutiot pannulla rapeiksi. Pane pannulle sipulisilppu ja murskatut valkosipulit ja kuullota. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista.
4. Lisää loput jauhelihakastikkeen ainekset ja hauduta noin 15 minuuttia.
5. Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää sekaan vehnäjauhot. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
6. Lisää maito ohuena norona koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
7. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.
8. Voitele lasagnevuoka ja kumoa pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta.
9. Peitä kastike lasagnelevyillä ja kumoa päälle kolmannes juustokastikkeesta.
10. Lisää loput lasagnelevyt ja kastikkeet kerroksittain samaan tapaan, niin että päällimmäiseksi jää kerros juustokastiketta.
11. Paista lasagnea uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetken uunista nostamisen jälkeen ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2