Koti ja Keittiö 09/06
noin 1,5 kg lampaan tai karitsan putkiluupaistia, luullista rintaa tai lapaa
1–1 1/2 l vettä
1 rkl suolaa
2 kookasta sipulia
2 lehtisellerinvartta
1 kokonainen, yksikyntinen valkosipuli
3 laakerinlehteä
Lisäksi:
1 kesäkurpitsa
200 g valkokaalia
1 iso sipuli
4 oksaa lehtikaalista
Kastike:
3 rkl öljyä
puolikas yksikyntisestä valkosipulista
1 rkl karria
1 tl hienonnettuja
korianterinsiemeniä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
500 g tomaattimurskaa
2 tl sokeria
2 dl (200 ml) kookoskermaa tai -maitoa
noin 1/2 tl suolaa
1. Pane kattilaan vesi, liha luineen ja suola.
2. Lohko kuoritut sipulit ja valkosipulinkynsi ja lisää ne kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa ja poista vaahto.
3. Keitä hiljalleen noin pari tuntia.
4. Esikäsittele sillä aikaa loput kasvikset. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Suikaloi valkokaalipala. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodot ja suikaloi lehdet ohuiksi.
5. Kuullota sipulisuikaleet pannulla öljyssä. Lisää hetken päästä valkokaali- ja lehtikaalisuikaleet ja kuullota nekin pehmeiksi.
6. Nosta kypsä liha liemestä ja siivilöi 2 dl lientä takaisin kattilaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
7. Poista luu lihasta. Valmista, keitettyä lihaa tulee noin 600 grammaa. Pilko liha sopiviksi suupaloiksi takaisin liemeen.
8. Kumoa kuullotetut kasvikset pataan. Lisää myös kesäkurpitsapalat.
9. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää murskattu valkosipuli ja karri. Kuumenna sekoittaen. Lisää hetken päästä jeera ja huhmaressa hienonnetut korianterinsiemenet. Kuullota aineksia muutama minuutti. Kumoa seos sitten pataan kasvisten ja lihan sekaan.
10. Lisää tomaattisose, kookoskerma tai -maito ja sokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia, maista, mausta suolalla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2