Artikkeli

Lammas-granaat­ti­o­me­na­sa­laatti

Ota lampaanfileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Mausta ne suolalla ja pippurilla...

2 lam­paan ul­ko­fi­lee­tä

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

Kas­ti­ke:

2 pu­nais­ta chi­li­pal­koa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1/2 dl hy­vä­laa­tuis­ta olii­vi­öl­jyä

2 rkl sher­ry­vii­nie­tik­kaa

1 1/2 rkl tum­maa so­ke­ria (mus­co­va­do, ruo­ko­ki­de)

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

1-2 ruuk­kua ko­ris­teel­lis­ta sa­laat­tia

100 g suo­la­päh­ki­nöi­tä

1 gra­naat­ti­o­me­na

1. Ota lam­paan­fi­leet hy­vis­sä ajoin huo­neen­läm­pöön en­nen pais­ta­mis­ta. Maus­ta ne suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kuu­men­na ras­va pan­nus­sa ja pais­ta fi­leet mel­ko ko­val­la läm­möl­lä, noin 2-3 mi­nuut­tia/ puo­li. An­na li­ho­jen ve­täy­tyä het­ken ai­kaa pais­ta­mi­sen jäl­keen ja val­mis­ta sil­lä vä­lin kas­ti­ke.

2. Hal­kai­se chi­lit ja pois­ta niis­tä kaik­ki val­koi­set sie­me­net. Hie­non­na chili. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Pane chi­li­silp­pu, val­ko­si­pu­li­vii­pa­leet ja ko­ri­an­te­ri te­ho­se­koit­ti­meen. Li­sää öl­jy, vii­nie­tik­ka, so­ke­ri, suo­la ja pip­pu­ri. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tah­nak­si.

3. Huuh­te­le sa­laat­ti tar­vit­ta­es­sa ja revi se tar­joi­lu­va­dil­le. Nos­ta sa­laat­ti­pe­dil­le vi­not­tain vii­pa­loi­dut lam­paan­li­hat ja va­lu­ta pääl­le kas­ti­ke. Vii­meis­te­le suo­la­päh­ki­nöil­lä ja gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­nil­lä.

Vink­ki! Gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­net läh­te­vät hel­pos­ti, kun ko­put­te­let hal­kais­tun he­del­män poh­jaa na­pa­kas­ti esi­mer­kik­si puu­lu­si­kal­la.