2 lampaan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita tai öljyä
Kastike:
2 punaista chilipalkoa
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku tuoretta korianteria
1/2 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
1 1/2 rkl tummaa sokeria (muscovado, ruokokide)
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
1-2 ruukkua koristeellista salaattia
100 g suolapähkinöitä
1 granaattiomena
1. Ota lampaanfileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuumenna rasva pannussa ja paista fileet melko kovalla lämmöllä, noin 2-3 minuuttia/ puoli. Anna lihojen vetäytyä hetken aikaa paistamisen jälkeen ja valmista sillä välin kastike.
2. Halkaise chilit ja poista niistä kaikki valkoiset siemenet. Hienonna chili. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Pane chilisilppu, valkosipuliviipaleet ja korianteri tehosekoittimeen. Lisää öljy, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
3. Huuhtele salaatti tarvittaessa ja revi se tarjoiluvadille. Nosta salaattipedille vinottain viipaloidut lampaanlihat ja valuta päälle kastike. Viimeistele suolapähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.
Vinkki! Granaattiomenan siemenet lähtevät helposti, kun koputtelet halkaistun hedelmän pohjaa napakasti esimerkiksi puulusikalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2