Koti ja keittiö 01/05
250 g mustasilmäpapuja
2 rkl voita
4-6 luullista palaa lampaanpotkaa tai lapaa
suolaa
mustapippuria
2 punasipulia
1 palsternakka
1 varsiselleri
3 dl punaviiniä
5 dl lihalientä (fondista valmistettua)
2 laakerinlehteä
6 tupsua tuoretta rosmariinia
4 oksaa tuoretta timjamia
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
1. Liota mustasilmäpapuja yön yli runsaassa vedessä jääkaapissa.
2. Sulata 1 rkl voita tilavassa pannussa ja ruskista siinä lampaanlihat kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori punasipulit ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Kuori ja kuutioi palsternakka ja suikaloi varsiselleri. Sulata loppu voi tilavassa padassa ja kuullota siinä kasviksia hetki. Nosta ruskistetut lampaanlihat kasvisten päälle.
4. Huuhtele pavut ja lisää ne pataan. Kaada päälle punaviini ja lihaliemi. Lisää yrtit, laakerinlehdet ja hunaja.
5. Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes pavut ovat kypsiä ja lammas mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ