Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Lammas ja papu-kasvispata

250 g mus­ta­sil­mä­pa­pu­ja

2 rkl voi­ta

4-6 luul­lis­ta pa­laa lam­paan­pot­kaa tai la­paa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

2 pu­na­si­pu­lia

1 pals­ter­nak­ka

1 var­si­sel­le­ri

3 dl pu­na­vii­niä

5 dl li­ha­lien­tä (fon­dis­ta val­mis­tet­tua)

2 laa­ke­rin­leh­teä

6 tup­sua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

4 ok­saa tuo­ret­ta tim­ja­mia

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Li­o­ta mus­ta­sil­mä­pa­pu­ja yön yli run­saas­sa ve­des­sä jää­kaa­pis­sa.

2. Su­la­ta 1 rkl voi­ta ti­la­vas­sa pan­nus­sa ja rus­kis­ta sii­nä lam­paan­li­hat kaut­taal­taan. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kuo­ri pu­na­si­pu­lit ja leik­kaa ne rei­luik­si loh­koik­si. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pals­ter­nak­ka ja sui­ka­loi var­si­sel­le­ri. Su­la­ta lop­pu voi ti­la­vas­sa pa­das­sa ja kuul­lo­ta sii­nä kas­vik­sia het­ki. Nos­ta rus­kis­te­tut lam­paan­li­hat kas­vis­ten pääl­le.

4. Huuh­te­le pa­vut ja li­sää ne pa­taan. Kaa­da pääl­le pu­na­vii­ni ja li­ha­lie­mi. Li­sää yr­tit, laa­ke­rin­leh­det ja hu­na­ja.

5. Kei­tä ai­nek­sia mie­dol­la läm­möl­lä noin 1 1/2 tun­tia, kun­nes pa­vut ovat kyp­siä ja lam­mas mu­re­aa. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa ja pip­pu­ria.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ