Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Lakritsi-vadelmahillo

Supertrendikäs lakritsi maustaa vadelmahillon uudella tavalla.

noin 5 dl val­mis­ta hil­loa

500 g va­del­mia

¼ dl vet­tä

1 va­nil­ja­tan­ko

1 ½ tl lak­rit­si­jau­het­ta

3 dl hil­lo­so­ke­ria

1. Mit­taa va­del­mat ja vesi kat­ti­laan. Li­sää hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko ja lak­rit­sa­jau­he se­kaan.

2. Kuu­men­na se­os­ta lie­del­lä kun­nes se höy­ry­ää. Li­sää hil­lo­so­ke­ri koko ajan se­koit­ta­en. Kei­tä se­os­ta mie­dol­la läm­möl­lä vä­lil­lä se­koit­ta­en noin 10 mi­nuut­tia. Kuo­ri pin­nal­le muo­dos­tu­va vaah­to rei­kä­kau­hal­la pois.

3. Pur­ki­ta kuu­ma­na ja säi­ly­tä vii­le­äs­sä.