RUOKA MARI HARJULA SISUSTUS MILLA KUUSINEN KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2014
8–10 annosta
150 g margariinia
200 g tummaa suklaata (kaakaota 70%)
4 munaa
2 dl ruokosokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
ripaus suolaa
6 kpl (á 19 g) Kick-lakritsitoffeepatukkaa
Vaniljamousse:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2–3 rkl tomusokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä
Vuoan voiteluun:
margariinia tai voita
Koristeluun:
pääsiäisrakeita tai pieniä suklaamunia
1. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Lisää suklaarasvaseos ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Sekoita varovasti.
5. Paloittele lakritsitoffeet pieniksi kuutioksi ja kääntele taikinaan.
6. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 20–25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
8. Valmista vaniljamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Lisää tomusokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus tuorejuustoseokseen.
9. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
10. Levitä vaniljamousse lakritsi-suklaakakun päälle ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia.
11. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku pääsiäisrakeilla tai pienillä suklaamunilla ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2