Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Lakka-valko­suk­laa­piiras

Tarjoa piirakka viileänä. Lisänä voit tarjota sokerilla maustettuja lakkoja ja pehmeää vaniljajäätelöä.

150 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 muna

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

1 dl ke­vyt­rans­kan­ker­maa

1 dl kuo­hu­ker­maa

100 g val­ko­suk­laa­ta

1/2 dl so­ke­ria

1 muna

3–4 dl kyp­siä lak­ko­ja

Li­säk­si:

lak­ko­ja

so­ke­ria maun mu­kaan

va­nil­ja­kas­ti­ket­ta tai su­laa va­nil­ja­jää­te­löä

1. Vaah­do­ta peh­meä ras­va ja so­ke­ri. Li­sää va­nil­ja­so­ke­ri, muna ja jau­hot, joi­hin lei­vin­jau­he on se­koi­tet­tu.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tuun, hal­kai­si­jal­taan noin 28 cm:n vuo­kaan tai pa­riin pie­nem­pään vuo­kaan.

3. Su­la­ta val­ko­suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai mik­ros­sa. Yh­dis­tä rans­kan­ker­ma, kuo­hu­ker­ma ja su­la­tet­tu val­ko­suk­laa kes­ke­nään. Li­sää so­ke­ri ja ka­nan­mu­na.

4. Kaa­da täy­te vuo­kaan tai­ki­nan pääl­le ja ri­pot­te­le pin­nal­le la­kat.

5. Pais­ta kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na on kyp­sää ja täy­te hyy­ty­nyt.

6. Tar­joa pii­rak­ka vii­le­ä­nä. Li­sä­nä voit tar­jo­ta so­ke­ril­la maus­tet­tu­ja lak­ko­ja ja peh­me­ää va­nil­ja­jää­te­löä.