Koti ja Keittiö 08/06
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kevytranskankermaa
1 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
1 muna
3–4 dl kypsiä lakkoja
Lisäksi:
lakkoja
sokeria maun mukaan
vaniljakastiketta tai sulaa vaniljajäätelöä
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaniljasokeri, muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
2. Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 28 cm:n vuokaan tai pariin pienempään vuokaan.
3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Yhdistä ranskankerma, kuohukerma ja sulatettu valkosuklaa keskenään. Lisää sokeri ja kananmuna.
4. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja ripottele pinnalle lakat.
5. Paista keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja täyte hyytynyt.
6. Tarjoa piirakka viileänä. Lisänä voit tarjota sokerilla maustettuja lakkoja ja pehmeää vaniljajäätelöä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2