Artikkeli

Lakkakiisseli

Mittaa kattilaan mehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen...

5 dl lak­ka­me­hua

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 dl so­ke­ria

3 dl lak­ko­ja

Ko­ris­teek­si:

lak­ko­ja

1. Mit­taa kat­ti­laan mehu, pe­ru­na­jau­hot ja so­ke­ri. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en. Kun seos kup­lii, ota kat­ti­la pois lie­del­tä. Li­sää jouk­koon mar­jat ja jääh­dy­tä kiis­se­li.

2. Tar­joa va­nil­jan ma­kui­sen rans­kan­ker­man kans­sa.

Va­nil­ja-rans­kan­ker­ma:

2 dl rans­kan­ker­maa

3 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl sii­vi­löi­tyä to­mu­so­ke­ria

1. Se­koi­ta rans­kan­ker­maan va­nil­ja­so­ke­ri ja sii­vi­löi­ty to­mu­so­ke­ri. Säi­ly­tä kyl­mäs­sä en­nen tar­joi­lua.