Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2014

Labneh

Labneh on libanonilainen jogurttijuusto, jonka koostumus vaihtelee pehmeän dippimäisestä kiinteään riippuen valutusajasta. Tarjoa juusto alkupalana esimerkiksi leivän ja oliivien kera.

2–4 an­nos­ta

500 g pak­sua maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

(esi­mer­kik­si turk­ki­lais­ta tai kreik­ka­lais­ta)

¾ tl suo­laa

1. Ase­ta si­de­har­sol­la vuo­rat­tu sii­vi­lä tai suo­da­tin­pa­pe­ril­la va­rus­tet­tu kah­vin­suo­da­tin muo­vi- tai te­räs­kul­hon pääl­le.

2. Se­koi­ta suo­la jo­gurt­tiin.

3. Lu­si­koi jo­gurt­ti si­de­har­son tai kah­vin­suo­dat­ti­men pääl­le. Nos­ta kul­ho jää­kaap­piin. Jos ha­lu­at juus­tos­ta koos­tu­muk­sel­taan tuo­re­juus­ton tyyp­pis­tä peh­me­äs­ti le­vit­ty­vää, an­na sen va­lua yön yli. Jos taas ha­lu­at juus­tos­ta kiin­te­äm­pää, an­na sen va­lua pi­dem­pään.

4. Siir­rä juus­to säi­ly­tys- tai tar­joi­lu­as­ti­aan. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

Vink­ki! Voit maus­taa jo­gur­tin val­ko­si­pu­lin­kyn­nel­lä ja esi­mer­kik­si min­tul­la, ba­si­li­kal­la tai ros­ma­rii­nil­la en­nen va­lu­tus­ta.

Le­vi­te­mäi­sen juus­ton voi vii­meis­tel­lä tar­jol­le tuo­ta­es­sa yr­teil­lä, mus­ta­pip­pu­ril­la tai chi­li­rou­heel­la ja ha­lu­tes­saan myös lo­rauk­sel­la olii­vi­öl­jyä.