MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 4/2014
2–4 annosta
500 g paksua maustamatonta jogurttia
(esimerkiksi turkkilaista tai kreikkalaista)
¾ tl suolaa
1. Aseta sideharsolla vuorattu siivilä tai suodatinpaperilla varustettu kahvinsuodatin muovi- tai teräskulhon päälle.
2. Sekoita suola jogurttiin.
3. Lusikoi jogurtti sideharson tai kahvinsuodattimen päälle. Nosta kulho jääkaappiin. Jos haluat juustosta koostumukseltaan tuorejuuston tyyppistä pehmeästi levittyvää, anna sen valua yön yli. Jos taas haluat juustosta kiinteämpää, anna sen valua pidempään.
4. Siirrä juusto säilytys- tai tarjoiluastiaan. Säilytä viileässä.
Vinkki! Voit maustaa jogurtin valkosipulinkynnellä ja esimerkiksi mintulla, basilikalla tai rosmariinilla ennen valutusta.
Levitemäisen juuston voi viimeistellä tarjolle tuotaessa yrteillä, mustapippurilla tai chilirouheella ja halutessaan myös lorauksella oliiviöljyä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2