Artikkeli

Teks­ti: An­na Kris­te­ri­Ku­va: Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

La Chatan sangría

Kuori persikka, poista kivi ja leikkaa paksuiksi lohkoiksi. Laita isoon kannuun. Lisää persikoiden joukkoon sokeri ja brandy ja anna maustua 15 minuuttia...

1 per­sik­ka

5 rl so­ke­ria

½ dl bran­dya (tai maun mu­kaan)

1 plo pu­na­vii­niä

0,75 l sit­ruu­na­lim­saa

1 sit­ruu­na

1 ka­ne­li­tan­ko

1. Kuo­ri per­sik­ka, pois­ta kivi ja leik­kaa pak­suik­si loh­koik­si. Lai­ta isoon kan­nuun.

2. Li­sää per­si­koi­den jouk­koon so­ke­ri ja bran­dy ja an­na maus­tua 15 mi­nuut­tia.

3. Kuo­ri sit­ruu­nan kuo­ri pit­ku­lai­sek­si spi­raa­li­ko­ris­teek­si.

4. Li­sää vii­ni, lim­sa ja sit­ruu­nan mehu.

5. Li­sää ka­ne­li­tan­ko ja jääh­dy­tä kyl­mäs­sä.

6. Li­sää jäi­tä juu­ri en­nen tar­joi­lua, ko­ris­te­le ja nau­ti!