Artikkeli

Kyssäkaalikupit

4 kes­ki­ko­kois­ta kys­sä­kaa­lia

2 dl ruo­ka­ker­maa

1 si­pu­li

2 dl kas­vis­lien­tä

nel­jän­nes pu­na­kaa­lia

tuo­ret­ta tim­ja­mia

1. Kyp­sen­nä kys­sä­kaa­lit höy­ry­kat­ti­las­sa tai uu­nis­sa lä­hes peh­meik­si, noin 20 mi­nuut­tia. Ko­kei­le kyp­syyt­tä ti­kul­la tai haa­ru­kal­la ku­ten pe­ru­noi­ta kei­tet­tä­es­sä.

2. Leik­kaa naa­tin puo­lei­nen hat­tu ir­ti ja ko­ver­ra kaa­lin si­sus. Pil­ko.

3. Silp­pua jouk­koon si­pu­li ja kuo­rit­tu ome­na sekä nel­jän­nes pu­na­kaa­lia ja kuu­men­na kas­vik­set ker­man kans­sa kat­ti­las­sa.

4. Li­sää hiu­kan kas­vis­lien­tä jouk­koon ja an­na kas­vis­ten hau­tua peh­meik­si. Maus­ta tim­ja­mi­sil­pul­la.

5. Tar­joa seos kys­sä­kaa­li­ku­peis­ta.

Vih­je: Oi­kein näl­käi­nen voi paah­taa mu­kaan ra­pe­aa pe­ko­nia, jota teh­dään ny­ky­ään myös kalk­ku­nas­ta.

Koti ja keit­tiö 10/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ