Artikkeli

Kylmä tomaattikeitto

Vihje! Jäädytä tomaat­ti­tuo­re­mehua jääpaloiksi ja lisää jääpalat keittoon ennen tarjoilua.

1 kg to­maat­te­ja

2 si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 koo­kas­ta vii­pa­let­ta vaa­le­aa lei­pää

1 kurk­ku

1 rkl pu­na­vii­ni­vii­nie­tik­kaa tai bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 tl suo­laa

4 rkl kyl­mä­pu­ris­tet­tua olii­vi­öl­jyä

1 tl so­ke­ria

mus­ta­pip­pu­ria

1. Kas­ta to­maa­tit kuu­maan ve­teen ja kuo­ri. Silp­pua to­maa­tit, si­pu­li, val­ko­si­pu­li ja kuo­rit­tu lei­pä kar­ke­ak­si raas­teek­si ja se­koi­ta kes­ke­nään.

2. Maus­ta keit­to vii­nie­ti­kal­la, suo­lal­la, so­ke­ril­la ja olii­vi­öl­jyl­lä. Rou­hi jouk­koon mus­ta­pip­pu­ria.

3. An­na kei­ton seis­tä kyl­mäs­sä ai­na­kin tun­nin ajan. Näin maut sy­ve­ne­vät.

Vih­je! Jää­dy­tä to­maat­ti­tuo­re­me­hua jää­pa­loik­si ja li­sää jää­pa­lat keit­toon en­nen tar­joi­lua.