Artikkeli

Kutun­juus­to­sa­laatti

1 leh­ti­sa­laat­ti

3 uut­ta pork­ka­naa

1 nip­pu re­tii­se­jä

1 pie­ni kuk­ka­kaa­li

4 pien­tä si­pu­lia var­si­neen

200 g ku­tun­juus­toa

Kas­ti­ke:

1 dl ryp­si­öl­jyä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Revi sa­laat­ti, tee pork­ka­nois­ta pit­kiä sui­ka­lei­ta kuo­ri­ma­veit­sel­lä, loh­ko re­tii­sit, vii­pa­loi kuk­ka­kaa­li ja si­pu­lit. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kul­hos­sa.

2. Aset­te­le ai­nek­set tar­joi­lu­kul­hoon. Kuu­ti­oi ku­tun­juus­to ja ri­pot­te­le se sa­laa­tin pääl­le.

3. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­neet ja kaa­da juu­ri en­nen tar­joi­lua sa­laa­tin pääl­le.

 

Koti ja keit­tiö 6-7/2002