Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2011 KUVA SAN­NA PEU­RA­KOS­KI

Kuttufeta-pinaattipasta

Kutunjuuston ja pinaatin yhdistelmä on täydellinen.

400 g (luo­mu)pas­taa

Kas­ti­ke:

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

500 g tuo­ret­ta pi­naat­tia tai

nok­ko­sia

n. 3/4 dl ryp­si­öl­jyä

200 g ku­tun­juus­toa, esim. Ko­la­tun kut­tu­fe­ta tai kyp­sy­tet­tyä ku­tun­juus­toa

3 rkl paah­det­tu­ja au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä.

2. Huuh­tai­se pi­naa­tit ja kei­tä nii­tä noin mi­nuut­ti ve­des­sä. Kaa­da vesi pois ja pu­ris­te­le pi­naa­tit kui­vik­si. Lai­ta pi­naa­tit kul­hoon, li­sää öl­jy, puo­let juus­tos­ta ja lu­si­kal­li­nen sie­me­niä. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la pes­ton kal­tai­sek­si tah­nak­si.

3. Yh­dis­tä kei­tet­ty, va­lu­tet­tu pas­ta ja kas­ti­ke. Vii­meis­te­le lo­pul­la juus­tol­la ja au­rin­gon­ku­kan­sie­me­nil­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 25 min.