Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
KOTI JA KEITTIÖ 10/2014
KURPITSAOHUKAISET
2 isoa kananmunaa
5 dl (täys)maitoa
noin 3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
1 rkl rypsiöljyä
1 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
Paistamiseen:
voita
Tarjoiluun:
kermavaahtoa
paahdettuja saksanpähkinöitä
vaahterasiirappia
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot, mausteet, öljy ja kurpitsasose. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Anna turvota noin puoli tuntia. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää hieman jauhoja.
2. Paista lettuja pienehköllä paistin- tai lettupannulla voissa. Tarjoa kermavaahdon, pähkinöiden ja vaahterasiirapin kanssa.
Vinkki! Voit myös halutessasi valuttaa sulatettua tummaa suklaata tai Nutellaa ohukaisille.
KURPITSASOSE
600 g kurpitsakuutioita
¾ dl vettä
2 rkl sitruunamehua
½ vaniljatanko
250 g (noin 3 dl) hillosokeria
1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Laita palat kattilaan veden, sitruunamehun ja puolitetun vaniljatangon kanssa. Keitä 15 minuuttia. Poista vaniljatanko. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Laita sose takaisin kattilaan. Lisää hillosokeri ja keitä 10–15 minuuttia.
Vinkki! Sosetta tulee enemmän kuin lettuihin tai pullaan tarvitaan, mutta käytä loppu soseesta croissanttien tai paahtoleivän kanssa brunssilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2