Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

 KOTI JA KEIT­TIÖ 10/2014 

Kurpit­sa­o­hu­kaiset

Letut paistuvat uudenlaisiksi kurpitsan ansiosta. Päälle vielä saksanpähkinöitä tai vaahtera-siirappia.

KUR­PIT­SA­O­HU­KAI­SET

2 isoa ka­nan­mu­naa

5 dl (täys)mai­toa

noin 3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

½ tl suo­laa

1 tl ka­ne­lia

½ tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1 dl kur­pit­sa­so­set­ta (oh­je al­la)

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta

Tar­joi­luun:

ker­ma­vaah­toa

paah­det­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä

vaah­te­ra­sii­rap­pia

1. Vat­kaa ka­nan­mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää puo­let mai­dos­ta, jau­hot, maus­teet, öl­jy ja kur­pit­sa­so­se. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää lop­pu mai­to. An­na tur­vo­ta noin puo­li tun­tia. Jos tai­ki­na tun­tuu löy­säl­tä, li­sää hie­man jau­ho­ja.

2. Pais­ta let­tu­ja pie­neh­köl­lä pais­tin- tai let­tu­pan­nul­la vois­sa. Tar­joa ker­ma­vaah­don, päh­ki­nöi­den ja vaah­te­ra­sii­ra­pin kans­sa.

Vink­ki! Voit myös ha­lu­tes­sa­si va­lut­taa su­la­tet­tua tum­maa suk­laa­ta tai Nu­tel­laa ohu­kai­sil­le.

KUR­PIT­SA­SO­SE

600 g kur­pit­sa­kuu­ti­oi­ta

¾ dl vet­tä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

½ va­nil­ja­tan­ko

250 g (noin 3 dl) hil­lo­so­ke­ria

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kur­pit­sa. Lai­ta pa­lat kat­ti­laan ve­den, sit­ruu­na­me­hun ja puo­li­te­tun va­nil­ja­tan­gon kans­sa. Kei­tä 15 mi­nuut­tia. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la.

2. Lai­ta sose ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää hil­lo­so­ke­ri ja kei­tä 10–15 mi­nuut­tia.

Vink­ki! So­set­ta tu­lee enem­män kuin let­tui­hin tai pul­laan tar­vi­taan, mut­ta käy­tä lop­pu so­sees­ta crois­sant­tien tai paah­to­lei­vän kans­sa bruns­sil­la.