SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 10/2014
noin 2 dl valmista tahnaa
3 dl kurpitsansiemeniä
½ solo-valkosipulinkynsi
noin 1 dl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
¼ tl kuivattua chiliä myllystä
(sormi)suolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai timjamia
1. Laita siemenet kuivalle, kuumalle pannulle. Paahda siemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
2. Kuori valkosipuli ja paloittele se. Laita palat siementen kanssa tehosekoittimeen. Lisää öljy ohuena nauhana ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos tahna on liian jäykkää.
3. Mausta seos sitruunamehulla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon yrttisilppu.
Säilytä tahna jääkaapissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2