Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 10/2014

Kurpit­san­sie­men­tahna

Jos kaipaat uutta makua leivän päälle, niin surauta kurpit­san­sie­me­nistä tahna. Siihen tarvitaan vain muutama raaka-aine.

noin 2 dl val­mis­ta tah­naa

3 dl kur­pit­san­sie­me­niä

½ solo-val­ko­si­pu­lin­kyn­si

noin 1 dl olii­vi­öl­jyä

2 tl sit­ruu­na­me­hua

¼ tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

(sor­mi)suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia tai tim­ja­mia

1. Lai­ta sie­me­net kui­val­le, kuu­mal­le pan­nul­le. Paah­da sie­me­niä, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä. An­na jääh­tyä.

2. Kuo­ri val­ko­si­pu­li ja pa­loit­te­le se. Lai­ta pa­lat sie­men­ten kans­sa te­ho­se­koit­ti­meen. Li­sää öl­jy ohue­na nau­ha­na ja aja ta­sai­sek­si tah­nak­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa öl­jyä, jos tah­na on lii­an jäyk­kää.

3. Maus­ta seos sit­ruu­na­me­hul­la, chi­lil­lä, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Se­koi­ta jouk­koon yrt­ti­silp­pu.

Säi­ly­tä tah­na jää­kaa­pis­sa.