Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 10/2014 

Kurpitsa-kaneliboston ja kurpitsasose

Kyllästyttääkö perusboston? Piilota pullataikinaan kurpitsasosetta, niin maku on taatusti uudenlainen kaiken kokeneelle leivonnaisten ystävällekin.

2 pien­tä tai yk­si iso bos­ton tai noin 16 kier­re­pul­laa

2 ½ dl (täys)mai­toa

25 g tuo­re­hii­vaa

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

½ tl suo­laa

1 tl kar­de­mum­maa

1 dl kur­pit­sa­so­set­ta

noin 8 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Täy­te:

noin 100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

noin 1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

noin 4 tl jau­het­tua ka­ne­lia

Voi­te­luun:

ka­nan­mu­na

1. Läm­mi­tä mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si. Se­koi­ta hii­va jouk­koon. Li­sää so­ke­ri, suo­la, kar­de­mum­ma ja kur­pit­sa­so­se. Li­sää puo­let jau­hois­ta ja alus­ta tai­ki­naa voi­mak­kaas­ti. Li­sää voi ja sen ver­ran jau­ho­ja koko ajan alus­ta­en, et­tä saat tai­ki­nas­ta kim­moi­san. Ko­ho­ta tai­ki­na kak­sin­ker­tai­sek­si, noin 30 mi­nuut­tia.

2. Pai­ne­le tai­ki­nas­ta il­ma­kup­lat pois jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä. Kau­li tai­ki­nas­ta kak­si noin 30 x 40 -sent­tis­tä suo­ra­kai­teen muo­tois­ta le­vyä.

3. Nos­ta tai­ki­na­le­vyl­le no­ka­rei­ta peh­me­äs­tä vois­ta. Ri­pot­te­le pääl­le so­ke­ri ja ka­ne­li. Rul­laa le­vyt ja pa­loit­te­le mo­lem­mat rul­lat 7–8 osaan.

4. Nos­ta pul­lat joko yh­teen isoon uu­ni­vuo­kaan tai uu­ni­pel­lil­le. Voit myös teh­dä kak­si pie­nem­pää bos­to­nia nos­ta­mal­la pul­lat hal­kai­si­jal­taan noin 20 cm ko­koi­siin ir­to­poh­ja­vuo­kiin.

5. Ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä, ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa noin 30 mi­nuut­tia. Voi­te­le pin­ta mu­nal­la.

6. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin ala­osas­sa noin 30–40 mi­nuut­tia. Pei­tä fo­li­ol­la, jos pin­ta tum­muu lii­kaa pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

Vink­ki! Tämä pul­la on me­hu­kas sel­lai­se­naan, mut­ta voit ha­lu­tes­sa­si tai­teil­la sen kans­sa tar­jot­ta­vak­si vie­lä kuor­ru­tuk­sen. Esi­mer­kik­si pork­ka­na­ka­kus­ta tut­tu tuo­re­juus­to-voi-to­mu­so­ke­ri­kuor­ru­tuk­sen tai pe­rin­tei­sen, pi­pa­rei­den pääl­lä­kin käy­tet­tä­vän to­mu­so­ke­ri-ve­si­kuor­ru­tuk­sen.

KUR­PIT­SA­SO­SE

600 g kur­pit­sa­kuu­ti­oi­ta

¾ dl vet­tä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

½ va­nil­ja­tan­ko

250 g (noin 3 dl) hil­lo­so­ke­ria

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kur­pit­sa. Lai­ta pa­lat kat­ti­laan ve­den, sit­ruu­na­me­hun ja puo­li­te­tun va­nil­ja­tan­gon kans­sa. Kei­tä 15 mi­nuut­tia. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la.

2. Lai­ta sose ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää hil­lo­so­ke­ri ja kei­tä 10–15 mi­nuut­tia.

Vink­ki! So­set­ta tu­lee enem­män kuin let­tui­hin tai pul­laan tar­vi­taan, mut­ta käy­tä lop­pu so­sees­ta crois­sant­tien tai paah­to­lei­vän kans­sa bruns­sil­la.

Lue Myös

Nutella-brookie

Pistaa­si­päh­ki­näiset pullakierteet

Moderni parsapizza

Nutella-brookie

Pistaa­si­päh­ki­näiset pullakierteet

Moderni parsapizza

Marsipaaniin kietaistu lime curd -kääretorttu

Sitruuna-kookos-kerrosleivät

Suklaa-karamel­li­pii­rakka

3 x paahdetut siemenet salaatteihin tai keittoihin

Kurpitsahilloke

Suklainen espressoboston

3 x paahdetut siemenet salaatteihin tai keittoihin

Kurpitsahilloke

Suklainen espressoboston

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.