SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 10/2014
noin 20 kappaletta
3 dl kurpitsaraastetta
2 rkl voita tai öljyä
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 tl suolaa
3 dl kauraleseitä
noin 9 dl vehnä- tai vehnä- ja grahamjauhoja
¾ dl oliiviöljyä
1. Raasta kurpitsa ja paista sitä pannulla voissa tai öljyssä sekoitellen noin 10 minuuttia.
2. Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon hunaja, suola, kurpitsa ja leseet.
3. Alusta jauhot vähän kerrallaan taikinaan öljyn kanssa. Vaivaa hyvin ja jätä taikina pehmeäksi. Lisää mieluummin jauhoja vielä leipomisvaiheessa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
4. Painele taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla työpöydällä. Kurpitsaraaste saa taikinan tarttumaan käsiin ja pöytään normaalia hieman enemmän, joten käytä reilusti jauhoja.
5. Jaa taikina noin 20 osaan. Pyörittele ne ensin palloiksi ja sitten pötköiksi. Muotoile pötköt solmuiksi. Nosta ne leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
6. Voitele sämpylät halutessasi munalla. Pinnalle voit ripotella siemeniä tai juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2