Artikkeli

Kurkku-melonisalaatti

1 kurk­ku

1 pie­ni hu­na­ja­me­lo­ni

Kas­ti­ke:

1 li­me­tin mehu

3 rkl hoi­sin-kas­ti­ket­ta

muu­ta­ma ko­ri­an­te­rin leh­ti

muu­ta­ma min­tun leh­ti

Ko­ris­te­luun:

1 dl paah­det­tu­ja suo­la­päh­ki­nöi­tä

1. Kuo­ri kurk­ku, hal­kai­se ja pois­ta sii­tä sie­me­net. Vii­pa­loi. Hal­kai­se hu­na­ja­me­lo­ni ja ota sii­tä pal­lo­rau­dal­la pie­niä pal­lo­ja.

2. Val­mis­ta kas­ti­ke. Yh­dis­tä li­met­ti­me­huun hoi­sin-kas­ti­ke ja sil­pu­tut yr­tit. Kaa­da kas­ti­ke kurk­ku- ja hu­na­ja­me­lo­ni­pa­lo­jen pääl­le.

3. Ri­pot­te­le pin­nal­le paah­det­tu­ja suo­la­päh­ki­nöi­tä ja tar­joa heti.

Vink­ki! Hoi­sin-kas­ti­ke on kii­na­lai­nen ma­ke­ah­ko kas­ti­ke, jol­la maus­te­taan muun mu­as­sa Pe­kin­gin ank­ka. Sitä myy­dään mo­nis­sa hy­vin va­rus­tel­luis­sa mar­ke­teis­sa ja et­ni­sis­sä kau­pois­sa.