Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Klassiset kurkkuleivät
8 kpl
½ kurkku
½ tl suolaa
8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
200 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
Koristeluun:
kurkkuviipaleita
1. Kuori kurkku ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa. Anna maustua noin 15 minuuttia. Maista kurkkua. Jos se tuntuu liian suolaiselta, huuhtaise ja kuivaa viipaleet.
2. Voitele leivät tuorejuustolla. Laita päälle kurkkua. Nosta toinen leipä päälle. Paina tiiviisti yhteen. Leikkaa reunat pois. Leikkaa suorakaiteiksi tai kolmioiksi.
Vinkki: Voit halutessasi tehdä leipien pinnalle kurkuista kauniin kerroksen.
Valmistusaika: 10 min + 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 6 e
Englantilaiset muna-krassileivät
4–8 kpl
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 rkl täysmajoneesia
1 rkl turkkilaista jogurttia
2 tl dijoninsinappia
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ tl rouhittua mustapippuria myllystä
1 ruukku vesikrassia
8 paahtoleipäviipaletta
1. Kuori ja hienonna munat. Sekoita joukkoon majoneesi, jogurtti, sinappi, ruohosipuli ja pippuri. Jos tahna tuntuu liian tanakalta, lisää hieman majoneesia.
2. Levitä tahna neljälle leivälle. Laita päälle krassia. Nosta loput leivät kansiksi. Leikkaa reunat pois. Leikkaa kolmioiksi tai suorakaiteiksi, jolloin saat kahdeksan leipää. Voit leikata ne myös neljäksi ympyräksi.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 7 e
Sipuliset tarte tatinit
10 pientä piirasta
500 g lehtitaikinalevyjä
3 rkl huoneenlämpöistä voita
50 g sinihomejuustoa
muutama oksa rosmariinia
Täyte:
10 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 rkl balsamicoa
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1. Ota taikina sulamaan.
2. Kuori sipulit. Puolita salottisipulit ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä voissa pannulla miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kääntele sipuleita paistamisen aikana varovasti. Lisää sokeri ja etikka. Jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Ota muotilla taikinasta 10 hieman muffinivuoan pohjaa isompaa ympyrää. Pistele taikinaan reikiä.
4. Laita muffinipellin koloihin nokare voita. Nosta päälle karamellisoidut sipulit. Painele taikina vuokiin.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kumoa piirakat varovasti leikkuulaudalle. Painele piirakat tarvittaessa litteämmiksi käsin tai leikkuulaudalla. Nosta kuumien piiraiden päälle pienet palat sinihomejuustoa. Koristele halutessasi rosmariinilla. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit tehdä taikinasta myös yhden ison piirakan. Sen paistoaika on noin 20 minuuttia.
Valmistusaika: 20 min + 30 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 6 e
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Englantilainen tee-etiketti
Perinteisesti iltapäivätee tarjoillaan kello 15 ja 17 välillä.
Klassinen tapa nauttia iltapäiväteestä on koota tarjottavat kerrosvadille.
Syömisjärjestys on alhaalta ylöspäin: ensin suolaiset, sitten skonssit ja lopuksi yläkerran makeat houkutukset.
Yleensä iltapäiväteellä tarjoillaan Assam-, Darjeeling- tai Earl Grey -teetä.
Teen kanssa tarjoillaan maitoa, sokeria ja sitruunaa. Samaan kuppiin laitetaan joko maitoa tai sitruunaa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ