MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 11/2015
4 annosta
2 limeä
inkiväärilastuja (pari/lasi)
2 rkl ruokosokeria
1 ruukku minttua
1 ½ dl vaaleaa rommia
2–3 limen mehu
noin 6 dl kivennäisvettä
Kurkku-jääpuikot:
¼ kurkku
2–3 limen mehu
mintunlehtiä
vettä
1. Valmista ensin kurkkujääpuikot. Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleita, limen mehua ja mintunlehtiä jääpuikkomuotteihin tai pieniin laseihin. Kaada päälle vettä ja laita jäätymään pakastimeen. Kun puikot ovat hieman jähmettyneet, paina niihin jäätelötikut. Jäädytä pakastimessa noin 6 tuntia, kunnes puikot ovat täysin jähmettyneet.
2. Laita kunkin lasin pohjalle 2–3 limelohkoa, pari inkiväärilastua, ½ rkl sokeria ja mintunlehtiä. Murskaa kunnolla.
3. Purista 2–3 limen mehu kulhoon. Jaa rommi ja puristettu limen mehu laseihin.
4. Laita laseihin kurkkujääpuikot ja täytä lasit kivennäisvedellä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2