Koti ja Keittiö 08/07
1 keskikokoinen kurkku tai 2
keskikokoista avomaan kurkkua
1 fenkoli
1 keltasipuli
tilkka öljyä kuullottamiseen
3 rkl silputtua tilliä
Mausteliemi:
1 dl valkoista balsamicoa
1/2 dl mausteista etikkaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
6–8 valkopippuria
ripaus sinappijauhetta
1. Kuori ja viipaloi kurkut laakeaan reunalliseen astiaan. Kuori sipuli ja viipaloi se ja puhdistettu fenkoli.
2. Kuullota fenkoli- ja sipuliviipaleet pannulla pehmeiksi ja kumoa jäähtyneinä kurkkujen sekaan.
3. Pane kattilaan kaikki mausteliemen ainekset ja sekoita kuumentaen, kunnes sokeri sulaa. kaada kuuma liemi kasvisviipaleiden päälle, anna jäähtyä ja nosta peitettynä viileään maustumaan vähintään pariksi kolmeksi tunniksi. Tarjoa lisäkkeenä esim. grillattujen katkarapuvartaiden kanssa.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2