Koti ja Keittiö 05/07
(noin 20 kpl)
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g sulaa voita tai margariinia
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu rasva. Anna taikinan levätä hetki.
2. Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla tai juomalasilla (halk. n. 8 cm) pyöreitä kakkuja. Tee keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai pullonkorkilla.
3. Paista donitsit kuumassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
4. Kuorruta ja korista donitsit heti.
Kinuskikuorrutus:
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl voita tai margariinia
Koristeluun:
mantelirouhetta tai -krokanttia
1. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja keitä silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes pisara kylmään veteen pudotettua seosta jähmettyy. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
Pomadakuorrutus:
3 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
(1–2 tippaa esim. punaista karamelliväriä)
Koristeluun:
strösseleitä
1. Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja vesi. Lisää karamelliväri ja sekoita tasaiseksi.
Suklaakuorrutus:
75 g tummaa suklaata
1 1/2 dl tomusokeria
3–4 rkl kuumaa vettä
Koristeluun:
suklaaströsseleitä
1. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Lisää tomusokeri ja kuuma vesi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2