Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Kuorrutetut donitsit

(noin 20 kpl)

2 mu­naa

3/4 dl so­ke­ria

2 dl ruo­ka­ker­maa

2 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl kar­de­mum­maa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

noin 6 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 g su­laa voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää kes­ke­nään se­koi­te­tut kui­vat ai­neet vuo­ro­tel­len ker­man kans­sa muna-so­ke­ri­vaah­toon. Li­sää su­la­tet­tu ras­va. An­na tai­ki­nan le­vä­tä het­ki.

2. Kau­li tai­ki­na sen­tin pak­sui­sek­si le­vyk­si. Ota pyö­re­äl­lä muo­til­la tai juo­ma­la­sil­la (halk. n. 8 cm) pyö­rei­tä kak­ku­ja. Tee kes­kel­le rei­kä pie­nel­lä pyö­re­äl­lä muo­til­la tai pul­lon­kor­kil­la.

3. Pais­ta do­nit­sit kuu­mas­sa öl­jys­sä mo­lem­min puo­lin kau­niin rus­keik­si.

4. Kuor­ru­ta ja ko­ris­ta do­nit­sit heti.

Ki­nus­ki­kuor­ru­tus:

2 dl ker­maa

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 dl so­ke­ria

2 tl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

man­te­li­rou­het­ta tai -kro­kant­tia

1. Mit­taa ker­ma ja so­ke­rit kat­ti­laan ja kei­tä sil­loin täl­löin se­koit­ta­en noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes pi­sa­ra kyl­mään ve­teen pu­do­tet­tua se­os­ta jäh­met­tyy. Li­sää ras­va ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

Po­ma­da­kuor­ru­tus:

3 dl to­mu­so­ke­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl vet­tä

(1–2 tip­paa esim. pu­nais­ta ka­ra­mel­li­vä­riä)

Ko­ris­te­luun:

strös­se­lei­tä

1. Se­koi­ta to­mu­so­ke­riin sit­ruu­na­me­hu ja vesi. Li­sää ka­ra­mel­li­vä­ri ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

Suk­laa­kuor­ru­tus:

75 g tum­maa suk­laa­ta

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

3–4 rkl kuu­maa vet­tä

Ko­ris­te­luun:

suk­laast­rös­se­lei­tä

1. Pa­loit­te­le suk­laa ja su­la­ta ve­si­hau­tees­sa. Li­sää to­mu­so­ke­ri ja kuu­ma vesi.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ