Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
noin 12 palaa
1 pkt (250 g) kivettömiä
taateleita
1 dl vettä
1 ¾ dl fariinisokeria
½ dl espressoa
175 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Päälle:
noin 1 dl viikuna- tai luumuhilloa
500 g valkoista sokerimassaa
koristerakeita
kakkupuuteria (Mill & Mortar)
1. Laita pala leivinpaperia pinnoitettuun, suorakaiteenmuotoiseen vuokaan.
2. Hienonna taatelit pienemmiksi paloiksi. Laita ne kattilaan veden ja sokerin kanssa. Kiehauta seos ja anna porista muutama minuutti. Lisää joukkoon kuuma kahvi ja paloiteltu rasva. Ota kattila pois liedeltä.
3. Kun rasva on sulanut, lisää joukkoon munat puuhaaru-
kalla sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muiden aineiden joukkoon.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Levitä kakulle ohut kerros hilloa. Kauli sokerimassa ja nosta se kakun päälle siten, että massa peittää kakun kokonaan. Siisti reunat ja taittele ne kakun alle. Ota lopusta sokerimassasta koristeluvioita piparimuotilla. Nosta ne kakulle. Jos haluat kuvioiden pysyvän kunnolla kiinni, ”liimaa” ne sokerikuorrutteella.
Valmistusaika: 35 min + 1,5 t
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: 16 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2