Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kuohuviinit kevään juhliin

Tes­ta­sim­me ke­vään juh­liin noin kym­me­nen eu­ron kuo­hu­vii­ne­jä, jois­ta useim­mat ovat ke­vään uu­tuuk­sia.

Löy­döik­si osoit­tau­tui­vat es­pan­ja­lai­nen Faus­ti­no Cava Ext­ra Seco

ja Vuo­den vii­nit -kil­pai­lun kul­ta­mi­ta­lis­ti, uu­si­see­lan­ti­lai­nen Lin­dau­er Brut.

Ma­teus Spark­ling Brut Rosé

10 p ★★★

Por­tu­ga­li

Ry­pä­leet: Baga, Tin­ta Ro­riz, Tin­ta Pin­hei­ra / So­ke­ria 10 g/l

8,39 €

Lo­hen­pu­nai­sen kuo­hu­vii­nin he­del­mäi­ses­sä tuok­sus­sa ais­tii man­sik­kaa ja va­del­ma­kark­kia. Maku on puo­li­kui­va, so­pi­van ha­po­kas ja vi­vah­taa

man­sik­kaan. Vii­ni so­pii nou­to­pöy­tään, man­si­koi­den

kera ja seu­rus­te­lu­juo­mak­si.

Tar­joa 6–9-as­tei­se­na.

Ei säi­ly­tys­tä.

Faus­ti­no Cava Ext­ra Seco

13 p ★★★★★

DOC Cava, Es­pan­ja

Ry­pä­leet: Ma­ca­beo, Char­don­nay / So­ke­ria 17 g/l

8,49 €

Vi­her­kel­tai­sen kuo­hu­vii­nin he­del­mäi­ses­sä tuok­sus­sa on ome­nan­ko­taa, lei­pää ja hi­ven ha­pet­tu­nei­suut­ta. Maku on puo­li­kui­va, peh­meä, täy­te­läi­nen, mau­kas ja kyp­sän ome­nai­nen. Hie­no on­nit­te­lu­mal­ja ja seu­rus­te­lu­vii­ni. So­pii itä­mai­sit­tain maus­tet­tu­jen äy­ri­äis­ten kump­pa­nik­si. Tar­joa 6–9-as­tei­se­na. Ly­hyt säi­ly­tys on mah­dol­li­nen.

Kor­bel Brut Spark­ling Wine

12 p ★★★½

Ka­li­for­nia, Yh­dys­val­lat

Ry­pä­leet: Che­nin Blanc, Co­lom­bard, Pi­not Noir / So­ke­ria 13 g/l

10,98 €

Kel­tai­sen kuo­hu­vii­nin tuok­sus­sa on paah­to­lei­pää ja ome­nan­ko­taa. Mel­ko voi­ma­kas ja täy­te­läi­nen maku vas­taa tuok­sua. Sii­nä ais­tii kui­vat­tua vii­ku­naa. So­pii ate­ri­an läpi nau­tit­ta­vak­si kuo­hu­vii­nik­si sekä vaa­le­an li­han, ras­vai­sen ka­lan ja maus­teis­ten äy­ri­äis­ten kera. Ape­ri­tii­vi ja seu­rus­te­lu­vii­ni. Tar­joa 8–11-as­tei­se­na. Ly­hyt säi­ly­tys on mah­dol­li­nen.

Lin­dau­er Brut

14,5 p ★★★★★

Uu­si-See­lan­ti

Ry­pä­leet: Char­don­nay, Pi­not Noir / So­ke­ria 11 g/l

9,99 €

Ol­jen­kel­tai­sen kuo­hu­vii­nin miel­lyt­tä­väs­sä tuok­sus­sa ja maus­sa on samp­pan­ja­mai­sia ele­ment­te­jä. Sii­nä ais­tii paah­to­lei­pää ja ome­nan­ko­taa. Suu­tun­tu­ma eli mous­se on hyvä. Tar­joa vaa­lei­den li­ho­jen, voi­mak­kai­den ka­la­ruo­kien ja äy­ri­äis­ten sekä ta­pas­ten kera. Hyvä ape­ri­tii­vi ja seu­rus­te­lu­juo­ma. Tar­joa 8–11-as­tei­se­na. Ly­hyt säi­ly­tys on mah­dol­li­nen. Kul­ta­mi­ta­lis­ti Vuo­den Vii­nit

-kil­pai­lun kuo­hu­vii­ni­sar­jas­sa.

De­vil´s Rock Ries­ling Ext­ra Sec

11,5 p ★★★★

Sak­sa

Ry­pä­le: Ries­ling / So­ke­ria 18 g/l

8,69 €

Vi­her­kel­tai­sen kuo­hu­vii­nin kuk­ke­as­sa tuok­sus­sa on ap­ri­koo­sia ja luu­mua. Puo­li­kui­va, so­pi­van ha­po­kas maku vas­taa tuok­sua. Sii­nä ais­tii myös vih­re­ää ome­naa. Tar­joa vaa­lei­den ka­lo­jen ja äy­ri­äis­ten kans­sa.

So­pii on­nit­te­lu­mal­jak­si sekä par­san ja ke­säi­sen mar­ja­kom­po­tin kans­sa.

Tar­joa 6–9-as­tei­se­na.

Ei säi­ly­tys­tä.

Yel­lowg­len Pink

10 p ★★★

South Eas­tern Aust­ra­lia, Aust­ra­lia

Ry­pä­leet: Char­don­nay, Pi­not Noir,

Shi­raz / So­ke­ria 25 g/l

9,49 €

Kal­pe­an lo­hen­pu­nai­sen kuo­hu­vii­nin he­del­mäi­ses­sä tuok­sus­sa on pih­la­jan­mar­jaa ja maus­tei­suut­ta. Maku on puo­li­ma­kea, peh­meä, kark­ki­nen ja hie­man esans­si­nen. Nau­ti man­si­koi­den ja ker­ma-vaah­don tai man­sik­ka­ka­kun kera. Help­po ape­ri­tii­vi ja seu­rus­te­lu­vii­ni. Tar­joa

hy­vin vii­len­net­ty­nä.

Ei säi­ly­tys­tä.

 

Täh­det hin­ta-laa­tu­suh­tees­ta

★★★★★ Löy­tö

★★★★ Enem­män kuin hin­tan­sa ar­voi­nen

★★★ Laa­tu vas­taa hin­taa

★★ Kal­lis laa­tuun­sa näh­den

★ Älä hei­tä ra­ho­ja­si huk­kaan

ERK­KI NAS­KI

Lue Myös

Näin nautiskelet rapuja

Sadonkorjuun makuihin

Etikka maustaa syysherkut

Näin nautiskelet rapuja

Sadonkorjuun makuihin

Etikka maustaa syysherkut

Viisi ihanaa reseptiä mustikoista

Riistan painikkeeksi

Riistan kaverit

Kirpeän makeat etikkasäilykkeet

Dim sumia ranskalaisittain

Kakkubuffet kruunaa kevään juhlan

Kirpeän makeat etikkasäilykkeet

Dim sumia ranskalaisittain

Kakkubuffet kruunaa kevään juhlan

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2