Artikkeli

Kuohkea kurkkukeitto

Kuullota kuorittu ja kuutioitu kurkku, silputtu purjo ja murskatut valko­si­pu­lin­kynnet voissa kattilassa...

1 kurk­ku

pala pur­joa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl voi­ta

2 dl kas­vis­lien­tä

1 dl ker­maa

1 pul­lo (0,33 l) ki­ven­näis­vet­tä

nip­pu til­liä

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Kuul­lo­ta kuo­rit­tu ja kuu­ti­oi­tu kurk­ku, sil­put­tu pur­jo ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net vois­sa kat­ti­las­sa.

2. Li­sää kas­vis­lie­mi ja kei­tä 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää ker­ma ja an­na vie­lä kie­hah­taa.

4. So­seu­ta keit­to, sii­vi­löi ja an­na sen jääh­tyä.

5. Li­sää kei­ton jouk­koon ki­ven­näis­ve­si, til­li­nok­sat ja maus­teet ja so­seu­ta uu­del­leen kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ