Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Hapanjuuripullataikinasta paistettu pullafocaccia täytetään rommi-kirsikkamarmeladilla. Tarvitset focacciaan puolikkaan annoksen taikinaa. Kannattaa kuitenkin leipoa koko annos ja tehdä lopuista pikkupullia. Keramiikkalautanen Jaana Hagelin, Instagramissa @hagelinjaana.

Hapanjuuripullataikinasta paistettu pullafocaccia täytetään rommi-kirsikkamarmeladilla. Tarvitset focacciaan puolikkaan annoksen taikinaa. Kannattaa kuitenkin leipoa koko annos ja tehdä lopuista pikkupullia. Keramiikkalautanen Jaana Hagelin, Instagramissa @hagelinjaana.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

22.3.2023

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

Valmista oma hapanjuuri, jota voit käyttää monenlaiseen makeaankin leivontaan. Hapan­juu­ri­pul­la­tai­ki­nasta paistetaan muhkea kirsikkafocaccia. Se muuttuu maukkaaksi laski­ais­pul­la­her­kuksi, kun päälle nostelee mantelimassasta ja kermasta vatkattua täytettä.

Hapanjuurella leivot mehevät pullat ilman hiivaa. Juuri paitsi kuohkeuttaa pullataikinan tuo myös makuun aromikkuutta. Valmis juuri tuoksuu raikkaan happamalta.

Hapanjuurella leivot mehevät pullat ilman hiivaa. Juuri paitsi kuohkeuttaa pullataikinan tuo myös makuun aromikkuutta. Valmis juuri tuoksuu raikkaan happamalta.

3 päi­vän veh­nä­ha­pan­juu­ri

Val­mis­ta juu­ri puh­taas­sa pur­kis­sa. Muis­ta syöt­tää juur­ta val­mis­ta­mi­sen ai­ka­na joka päi­vä suun­nil­leen sa­maan ai­kaan. Juu­reen li­sät­ty hu­na­ja vauh­dit­taa juu­ren käyn­nis­ty­mis­tä. Voit kor­va­ta hu­na­jan so­ke­ril­la tai sii­ra­pil­la. Val­mis juu­ri on vel­li­mäis­tä, kup­li­vaa ja tuok­suu raik­kaan hap­pa­mal­ta.

1. päi­vä

2 dl vet­tä

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl hu­na­jaa

Val­mis­ta juu­ri aa­mul­la:

1. Läm­mi­tä vesi noin 30-as­tei­sek­si. Mit­taa vesi, jau­hot ja hu­na­ja puh­taa­seen kan­nel­li­seen la­si­purk­kiin. Se­koi­ta. Tai­ki­na­juu­ri on täs­sä vai­hees­sa tah­me­aa ja pak­suh­koa.

2. Ra­vis­te­le purk­kia hy­vin il­lal­la. An­na juu­ren te­key­tyä huo­neen­läm­mös­sä seu­raa­vaan päi­vään.

2. päi­vän aa­mu

1 dl vet­tä

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Li­sää aa­mul­la juu­reen +30-as­tei­nen vesi ja jau­hot.

2. Se­koi­ta puh­taal­la lu­si­kal­la. Sul­je purk­ki. Jätä huo­neen­läm­pöön päi­väk­si.

2. päi­vän il­ta

1 dl vet­tä

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Mit­taa juu­ren jouk­koon +30-as­tei­nen vesi ja veh­nä­jau­hot. Se­koi­ta puh­taal­la lu­si­kal­la. Sul­je purk­ki.

2. Jätä huo­neen­läm­pöön yön yli. Juu­ri on tä­män jäl­keen käyt­tö­val­mis. Säi­ly­tä lo­put juu­res­ta jää­kaa­pis­sa.

3. päi­vä

1. Juu­ri on val­mis lei­vot­ta­vak­si. Jos et käy­tä juur­ta heti, nos­ta se jää­kaap­piin.

Ruo­ki juur­ta ker­ran vii­kos­sa: Li­sää purk­kiin 3 rkl haa­le­aa vet­tä ja 3 rkl veh­nä­jau­ho­ja. Ra­vis­te­le voi­mak­kaas­ti se­kai­sin. Jätä huo­neen­läm­pöön 12 tun­nik­si, jol­loin juu­ri he­räi­lee ja nos­ta tä­män jäl­keen jäl­leen jää­kaap­piin.

Hapanjuuripullataikinasta paistettu pullafocaccia täytetään rommi-kirsikkamarmeladilla. Tarvitset focacciaan puolikkaan annoksen taikinaa. Kannattaa kuitenkin leipoa koko annos ja tehdä lopuista pikkupullia. Keramiikkalautanen Jaana Hagelin, Instagramissa @hagelinjaana.

Hapanjuuripullataikinasta paistettu pullafocaccia täytetään rommi-kirsikkamarmeladilla. Tarvitset focacciaan puolikkaan annoksen taikinaa. Kannattaa kuitenkin leipoa koko annos ja tehdä lopuista pikkupullia. Keramiikkalautanen Jaana Hagelin, Instagramissa @hagelinjaana.

Kir­sik­ka­fo­cac­cia

4 t . mel­ko help­po . 8 e

8–10 an­nos­ta

½ an­nos­ta juu­reen lei­vot­tua pul­la­tai­ki­naa (oh­je al­la)

1 dl pais­ton­kes­tä­vää rom­mi-kir­sik­ka­mar­me­la­dia (Pirk­ka)

½ dl man­te­li­las­tu­ja

to­mu­so­ke­ria

Juu­reen lei­vot­tu pul­la­tai­ki­na

1 dl veh­nä­ha­pan­juur­ta (oh­je yl­lä)

2 ½ dl täys­mai­toa

100 g voi­ta

1 huo­neen­läm­pöi­nen ka­nan­mu­na

1 ½ dl so­ke­ria

2 tl kar­de­mum­maa

1 tl suo­laa

noin 8 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Jos tai­ki­na­juu­ri on ol­lut jää­kaa­pis­sa yli vii­kon, he­rät­te­le juu­ri se­koit­ta­mal­la jouk­koon 3 rkl 30-as­teis­ta vet­tä ja 3 rkl veh­nä­jau­ho­ja. Jätä juu­ri huo­neen­läm­pöön 12 tun­nik­si.

2. Se­koi­ta huo­neen­läm­pöi­nen veh­nä­ha­pan­juu­ri, kä­den­läm­pöi­nen mai­to, su­la­tet­tu voi, ka­nan­mu­na, so­ke­ri, kar­de­mum­ma ja suo­la kul­hos­sa. Li­sää jau­hot koko ajan tai­ki­naa vai­va­ten, kun­nes tai­ki­na on peh­me­än ta­sais­ta ja ir­toi­lee kul­hon reu­nois­ta. Tai­ki­na saa jää­dä löy­säh­kök­si.

3. Vai­vaa­mi­sen jäl­keen le­vi­tä tai­ki­na pyö­re­ään uu­ni­vuo­kaan tai pii­rak­ka­vuo­kaan (Ø 24 cm). Ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä, ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa 3–4 tun­tia.

4. Pai­na tai­ki­naan sor­mil­la ko­lo­ja. Nos­te­le ko­loi­hin kir­sik­ka­hil­lo­no­ka­rei­ta. Li­sää pääl­le man­te­li­las­tu­ja.

5. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia. Sii­vi­löi pääl­le to­mu­so­ke­ria.

Las­ki­ais­pul­la­fo­cac­cia

Man­te­li­mas­sa­ker­ma:

1 ½ dl kuo­hu­ker­maa

1 pkt (150 g) man­te­li­mas­saa

1. Se­koi­ta säh­kö­vat­kai­mel­la 1 dl kuo­hu­ker­maa ja man­te­li­mas­sa ta­sai­sek­si. Li­sää lo­put kuo­hu­ker­mas­ta ja vat­kaa kuoh­ke­ak­si.

2. Nos­te­le man­te­li­mas­sa­ker­maa no­ka­rei­na kir­sik­ka­fo­cac­ci­an pääl­le. Sii­vi­löi pääl­le to­mu­so­ke­ria.

Hapanjuuripullataikinasta paistettu pullafocaccia täytetään rommi-kirsikkamarmeladilla. Tarvitset focacciaan puolikkaan annoksen taikinaa. Kannattaa kuitenkin leipoa koko annos ja tehdä lopuista pikkupullia. Keramiikkalautanen Jaana Hagelin, Instagramissa @hagelinjaana.

Hapanjuuripullataikinasta paistettu pullafocaccia täytetään rommi-kirsikkamarmeladilla. Tarvitset focacciaan puolikkaan annoksen taikinaa. Kannattaa kuitenkin leipoa koko annos ja tehdä lopuista pikkupullia. Keramiikkalautanen Jaana Hagelin, Instagramissa @hagelinjaana.

Lue Myös

Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Martti Järvi

Raparperi-musta­he­ru­kan­leh­timehu on suloinen suvijuoma ja drinkkimikseri

Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.

Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.

Martti Järvi

Hurmaavan raikas raparperi-kookosjäätelö

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Martti Järvi

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Martti Järvi

Raparperi-musta­he­ru­kan­leh­timehu on suloinen suvijuoma ja drinkkimikseri

Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.

Kookoskermasta ja tuoreesta raparperista sekoitetaan taivaallisen ihana jäätelö.

Martti Järvi

Hurmaavan raikas raparperi-kookosjäätelö

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Martti Järvi

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Possunnoisetit ja puolukkainen sinappi-kermakastike

Helpot ja herkulliset lehti­kaa­li­voh­velit

Kanelisokerilla ja pistaasipähkinällä täytetyt solmupullat voidellaan paistamisen jälkeen vaahterasiirapilla herkullisen kiiltäviksi.

Kanelisokerilla ja pistaasipähkinällä täytetyt solmupullat voidellaan paistamisen jälkeen vaahterasiirapilla herkullisen kiiltäviksi.

Leivo makeita hapanjuuripullia

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2