SANNA KEKÄLÄINEN * KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 6-7/2012
n. 16 palaa
175 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 prk (120 g) smetanaa tai ranskankermaa
n. 250 g marjoja,
esim. mustikoita ja vadelmia
Kuorrutus:
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g tomusokeria
Koristeluun:
marjoja
mintunlehtiä
1. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan noin 24 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan smetanan kanssa puuhaarukalla sekoittaen.
4. Kääntele marjat varovasti joukkoon.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 min ja irrota vuoka.
6. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kuorrutus täysin jäähtyneelle kakulle. Koristele halutessasi marjoilla ja mintunlehdillä.
Huom! Kuvan kakku on tehty pienempään vuokaan, 24 cm vuokaan tehtynä siitä tulee noin viiden cm korkuinen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2