Koti ja Keittiö 03/07
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 prk (à 200 g) Kuningatartuorejuustoa
(Keiju)
2 kananmunaa
3 rkl hyvää mustaherukkalikööriä
1/2–1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
pakastevadelmia ja tomusokeria
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää muna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
3. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan ja pane viileään puoleksi tunniksi.
4. Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos torttupohjalle.
5. Paista torttua 175 asteessa noin 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohjataikina on kypsää. Tarjoa jäähtyneenä pakastevadelmilla ja tomusokerilla koristeluna.
Vinkki! Kuningatartuorejuuston voi korvata vastaavalla määrällä vaniljatuorejuustoa. Lisää silloin 1/2 dl vadelmahilloa ja jätä pois sokeri ja vaniljasokeri.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2