Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Kunin­ga­tar­juus­to­torttu

100 g mar­ga­rii­nia

3/4 dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

2 prk (à 200 g) Ku­nin­ga­tar­tuo­re­juus­toa

(Kei­ju)

2 ka­nan­mu­naa

3 rkl hy­vää mus­ta­he­ruk­ka­li­köö­riä

1/2–1 dl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

pa­kas­te­va­del­mia ja to­mu­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri.

2. Li­sää muna ja kes­ke­nään se­koi­te­tut jau­hot ja lei­vin­jau­he.

3. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tuun pii­ras­vuo­kaan ja pane vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

4. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta kaik­ki täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään ta­sai­sek­si se­ok­sek­si. Kaa­da seos tort­tu­poh­jal­le.

5. Pais­ta tort­tua 175 as­tees­sa noin 25–30 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja poh­ja­tai­ki­na on kyp­sää. Tar­joa jääh­ty­nee­nä pa­kas­te­va­del­mil­la ja to­mu­so­ke­ril­la ko­ris­te­lu­na.

Vink­ki! Ku­nin­ga­tar­tuo­re­juus­ton voi kor­va­ta vas­taa­val­la mää­räl­lä va­nil­ja­tuo­re­juus­toa. Li­sää sil­loin 1/2 dl va­del­ma­hil­loa ja jätä pois so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ