Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2010 Ku­vaus­jär­jes­te­lyt Jut­ta Ylä-Mo­no­nen ja Kat­ri Schrö­der Ruo­ka Kat­ri Schrö­der Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kuminasämpylät

Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet, aurin­gon­ku­kan­sie­menet, kumina ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi sekä siirappi ja sekoita ainekset...

18–24 kpl

2 dl ruis­rou­het­ta

1 1/2 dl kau­ra­le­set­tä

3/4 dl au­rin­gon­ku­kan-

sie­me­niä

1 rkl ku­mi­naa

1 rkl suo­laa

5 dl kie­hu­vaa vet­tä

1 dl lei­pä­sii­rap­pia

25 g hii­vaa

2 dl vet­tä

9–10 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl ryp­si­öl­jyä

1. Mit­taa kul­hoon ruis­rou­he, le­seet, au­rin­gon­ku­kan­sie­me­net, ku­mi­na ja suo­la. Kaa­da pääl­le kie­hu­va vesi sekä sii­rap­pi ja se­koi­ta ai­nek­set. An­na se­ok­sen tur­vo­ta rei­lun tun­nin ajan.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen ja li­sää jouk­koon noin 3 dl veh­nä­jau­ho­ja. Se­koi­ta jouk­koon tur­von­nut sie­men­se­os ja öl­jy. Li­sää se­ok­seen lo­put veh­nä­jau­hot ja alus­ta tai­ki­nak­si. Tai­ki­na saa jää­dä mel­ko löy­säk­si. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä pei­tet­ty­nä tun­nin ver­ran.

3. Ri­pot­te­le lei­vin­pöy­däl­le run­saas­ti jau­ho­ja ja ku­moa tai­ki­na va­ro­vas­ti jau­ho­jen pääl­le. Älä vai­vaa, et­tei­vät hii­va­kup­lat ha­joa. Ta­put­te­le tai­ki­na ke­vy­es­ti jau­ho­te­tuin käm­me­nin noin 25 x 35 cm:n ko­koi­sek­si le­vyk­si. Leik­kaa levy te­rä­väl­lä veit­sel­lä tai me­tal­li­sel­la tai­ki­na­las­tal­la en­sin pit­kit­täin kol­meen sui­ka­lee­seen ja sit­ten sui­ka­leet kuu­dek­si isom­mak­si tai kah­dek­sak­si pie­nem­mäk­si, kol­mi­on muo­toi­sek­si säm­py­läk­si.

4. Nos­te­le pa­lat lei­vin­pa­pe­roi­dul­le uu­ni­pel­lil­le ja an­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä pei­tet­ty­nä.

5. Pais­ta säm­py­lät 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 15 mi­nuut­tia, tai kun­nes säm­py­löi­den pin­ta on kau­niin rus­kea.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1,5 t + ko­ho­tu­sai­ka 1 t

Lue Myös

Rapea sekaleipä

Taateli-mallasleipä

Parmesaani-sinihomejuusto-filokääröt

Rapea sekaleipä

Taateli-mallasleipä

Parmesaani-sinihomejuusto-filokääröt

Täytetyt ohrasämpylät

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Näin teet herkulliset dim sumit

Siemensolmut

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

Näin teet herkulliset dim sumit

Siemensolmut

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.