noin 50 kpl
5 dl huoneenlämpöistä
vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
25 g tuorehiivaa
4 dl täysjyväpitoisia
sämpyläjauhoja
6 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
mausteeksi:
kokonaisia
kuminansiemeniä
hienojakoista merisuolaa
1. Sekoita kulhossa yhteen raaka-aineet kuminaa ja merisuolaa lukuun ottamatta.
2. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja laita palat muovipusseissa jääkaappiin. Anna seistä vuorokauden ajan tai vähintään yön yli.
3. Jauhota leivonta-alusta ruisjauhoilla. Kauli taikina ohueksi (noin 2 mm paksuksi) levyksi ja pistele siihen reikiä haarukalla.
4. Voitele taikinalevy ohuelti vedellä ja ripottele päälle kuminoita ja suolaa. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Kohota leipäpaloja 40 minuuttia. Paista niitä sen jälkeen 240-asteisessa uunissa, noin 7–15 minuuttia palojen koosta riippuen. Näkkileipien tulee paistua hyvin, jotta ne eivät jää sitkeiksi.
Vinkki! Paista näkkileivät mielellään muutamaa päivää ennen
Koti ja keittiö 3/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2