Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2011Kat­ri Schrö­der • Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kultainen munatoti

Sahrami antaa munatotille upean kultaisen värin.

4 an­nos­ta

1 dl kuo­hu­ker­maa

4 dl täys­mai­toa

1/3 ps (0,5 g) sah­ra­mia

2 kel­tu­ais­ta

3 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

(rom­mia, vis­kiä tai kon­jak­kia)

Pin­nal­le:

1 dl kuo­hu­ker­maa vaah­do­tet­tu­na

1. Nos­ta kat­ti­laan ker­ma ja mai­to ja kuu­men­na höy­ry­ä­vän kuu­mak­si. Su­la­ta jouk­koon myös sah­ra­mi.

2. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri pie­nes­sä kul­hos­sa. Li­sää jouk­koon kuu­ma ker­ma­mai­to. Maus­ta juo­ma va­nil­ja­so­ke­ril­la.

3. An­nos­te­le juo­ma kuu­mal­la ve­del­lä läm­mi­tet­tyi­hin la­sei­hin. Nos­ta pääl­le ker­ma­vaah­toa ja tar­joa heti.