Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Kukkakaali-papusalaatti

Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi. Valuta säilykepavut...

250 g kuk­ka­kaa­lia

250 g val­koi­sia säi­ly­ke­pa­pu­ja

Kas­ti­ke:

2 rkl sak­san­päh­ki­nä­öl­jyä

2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 1/2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1 1/2 rkl so­ke­ria

suo­laa maun mu­kaan

Li­säk­si:

2–3 rkl sil­put­tua ruo­ho­si­pu­lia

paah­det­tu­ja see­sa­min­sie­me­niä

1. Leik­kaa kuk­ka­kaa­li ohuik­si vii­pa­leik­si.

2. Va­lu­ta säi­ly­ke­pa­vut.

3. Se­koi­ta kes­ke­nään kas­tik­keen ai­nek­set.

4. Yh­dis­tä kuk­ka­kaa­li­vii­pa­leet, va­lu­te­tut pa­vut ja kas­ti­ke kul­hoon. Li­sää ruo­ho­si­pu­li­silp­pu ja maus­ta seos suo­lal­la.

5. Pane sa­laat­ti vii­le­ään vä­hin­tään puo­li tun­nik­si. Ko­ris­te­le pin­ta paah­de­tuil­la see­sa­min­sie­me­nil­lä ja nos­ta tar­jol­le.