Koti ja keittiö 4/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
Ohje neljälle
1 kukkakaali (noin 500 g)
1 pieni fenkoli
1 iso jauhoinen peruna
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 l kasvis- tai kanalientä
1 laakerinlehti murennettuna
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl ruokakermaa rouhittua mustapippuria
(suolaa)
1. Huuhtele ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Poista kova kanta. Halkaise fenkoli, puhdista ja poista kova kanta. Lohko fenkoli. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja hienonna sipuli ja valko-sipulinkynnet.
2. Kuullota kasviksia hetki öljyssä kattilassa. Lisää liemi, laakerinlehti ja timjami. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
3. Soseuta keitto. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna ja tarjoile.
Aika: noin 50 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2