Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2010 KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Kukkakaali-fenkolikeitto

Huuhtele ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Poista kova kanta. Halkaise fenkoli, puhdista ja poista kova kanta...

Oh­je nel­jäl­le

1 kuk­ka­kaa­li (noin 500 g)

1 pie­ni fen­ko­li

1 iso jau­hoi­nen pe­ru­na

1 si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 l kas­vis- tai ka­na­lien­tä

1 laa­ke­rin­leh­ti mu­ren­net­tu­na

2–3 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

2 dl ruo­ka­ker­maa rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

(suo­laa)

1. Huuh­te­le ja leik­kaa kuk­ka­kaa­li pie­nik­si ku­kin­noik­si. Pois­ta kova kan­ta. Hal­kai­se fen­ko­li, puh­dis­ta ja pois­ta kova kan­ta. Loh­ko fen­ko­li. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­na. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko-si­pu­lin­kyn­net.

2. Kuul­lo­ta kas­vik­sia het­ki öl­jys­sä kat­ti­las­sa. Li­sää lie­mi, laa­ke­rin­leh­ti ja tim­ja­mi. Kei­tä 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes kas­vik­set ovat peh­men­neet.

3. So­seu­ta keit­to. Li­sää ker­ma ja maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la. Kuu­men­na ja tar­joi­le.

Ai­ka: noin 50 min