Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2010 KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Kukkakaali-fenkolikeitto

Huuhtele ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Poista kova kanta. Halkaise fenkoli, puhdista ja poista kova kanta...

Oh­je nel­jäl­le

1 kuk­ka­kaa­li (noin 500 g)

1 pie­ni fen­ko­li

1 iso jau­hoi­nen pe­ru­na

1 si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 l kas­vis- tai ka­na­lien­tä

1 laa­ke­rin­leh­ti mu­ren­net­tu­na

2–3 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

2 dl ruo­ka­ker­maa rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

(suo­laa)

1. Huuh­te­le ja leik­kaa kuk­ka­kaa­li pie­nik­si ku­kin­noik­si. Pois­ta kova kan­ta. Hal­kai­se fen­ko­li, puh­dis­ta ja pois­ta kova kan­ta. Loh­ko fen­ko­li. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­na. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko-si­pu­lin­kyn­net.

2. Kuul­lo­ta kas­vik­sia het­ki öl­jys­sä kat­ti­las­sa. Li­sää lie­mi, laa­ke­rin­leh­ti ja tim­ja­mi. Kei­tä 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes kas­vik­set ovat peh­men­neet.

3. So­seu­ta keit­to. Li­sää ker­ma ja maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la. Kuu­men­na ja tar­joi­le.

Ai­ka: noin 50 min

Lue Myös

Lehtikaali-kvinoapilahvi

Pinaatti-valko­si­pu­lis­pa­getti

Valkoviinissä paistettuja artisokkia

Lehtikaali-kvinoapilahvi

Pinaatti-valko­si­pu­lis­pa­getti

Valkoviinissä paistettuja artisokkia

Sitruuna-basilikarisotto

Italian makuja - menyy neljälle

Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto

Kesäinen ratatouille

Salsicciakepakot

Maa-artisokkalisäke saksan­päh­ki­nöiden kera

Kesäinen ratatouille

Salsicciakepakot

Maa-artisokkalisäke saksan­päh­ki­nöiden kera

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2