Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Krossiperunat

Krossiperunat on muusin rustiikki ja trendikäs haastaja.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

1 kg kiin­te­ää pe­ru­naa

2 ka­nan­mu­naa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl sit­ruu­nan kuo­ri­raas­tet­ta

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

50 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

1/2 tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 rkl hie­non­net­tua

tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia

2 rkl pik­ku­kap­rik­sia

Näin val­mis­tat kros­si­pe­ru­nat:

1. Kuo­ri pe­ru­nat. Kei­tä ne suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä kyp­sik­si. Kei­tä mu­nat ko­vah­koik­si ja kuo­ri.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Pese sit­ruu­na, raas­ta se ja pu­ris­ta mehu.

3. Va­lu­ta pe­ru­nois­ta kei­tin­ve­si pois. Li­sää kat­ti­laan val­ko­si­pu­li, sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te, mehu, voi, mu­nat ja maus­teet. Murs­kaa pe­ru­noi­den ja mu­nien ra­ken­ne huo­li­mat­to­mas­ti rik­ki haa­ru­kal­la si­ten, et­tä osa pe­ru­nois­ta on isoi­na pa­loi­na. Li­sää yrt­ti­silp­pu ja kap­rik­set. Tar­joa li­säk­kee­nä muu­sin ta­paan.

Lue myös:

Val­ko­si­pu­li-duc­hes­se­pe­ru­nat

Has­sel­bac­kan pe­ru­nat

Na­pos­te­lu­pe­ru­nat ja chi­li­dip­pi