Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Kreikkalainen jättikatkarapupata
40 min + katkarapujen sulatus ja marinointi . helppo . 18 e
4 annosta
300 g kuorittuja raakoja tiikerikatkarapuja
3 rkl ouzoa
5 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
4 rkl hummerifondia
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua oreganoa
1 tl sokeria
Lopuksi:
200 g fetajuustoa
tuoretta oreganoa ja mustapippuria
1. Sekoita sulatettujen tiikerikatkarapujen joukkoon ouzo. Anna marinoitua 1–2 tuntia jääkaapissa.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
3. Sekoita uunivuoassa tomaattimurska, vesi, fondi, oliiviöljy, oregano ja sokeri. Lisää tiikeriravut marinadeineen. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää fetajuustoa, tuoretta hienonnettua oreganoa ja rouhittua mustapippuria. Tarjoile maalaisleivän tai patongin kanssa.
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2