Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Suvi Rüster

23.3.2021

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Kreik­ka­lai­sittain anisviinalla maustetut jättikatkaravut pistetään pataan porisemaan ja lopuksi murennetaan päälle fetaa ja yrttejä.

Kreik­ka­lai­nen jät­ti­kat­ka­ra­pu­pa­ta

40 min + kat­ka­ra­pu­jen su­la­tus ja ma­ri­noin­ti . help­po . 18 e

4 an­nos­ta

300 g kuo­rit­tu­ja raa­ko­ja tii­ke­ri­kat­ka­ra­pu­ja

3 rkl ou­zoa

5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 prk (400 g) to­maat­ti­murs­kaa

2 dl vet­tä

4 rkl hum­me­ri­fon­dia

4 rkl olii­vi­öl­jyä

3 rkl hie­non­net­tua ore­ga­noa

1 tl so­ke­ria

Lo­puk­si:

200 g fe­ta­juus­toa

tuo­ret­ta ore­ga­noa ja mus­ta­pip­pu­ria

1. Se­koi­ta su­la­tet­tu­jen tii­ke­ri­kat­ka­ra­pu­jen jouk­koon ou­zo. An­na ma­ri­noi­tua 1–2 tun­tia jää­kaa­pis­sa.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Se­koi­ta uu­ni­vuo­as­sa to­maat­ti­murs­ka, vesi, fon­di, olii­vi­öl­jy, ore­ga­no ja so­ke­ri. Li­sää tii­ke­ri­ra­vut ma­ri­na­dei­neen. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 30 mi­nuut­tia.

4. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la. Li­sää fe­ta­juus­toa, tuo­ret­ta hie­non­net­tua ore­ga­noa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joi­le maa­lais­lei­vän tai pa­ton­gin kans­sa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Lue Myös

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Herkullinen juustopiiras on päällystettynä juhlien maukas suolapala

Broilerimole

Broilerimole

Reetta Pasanen

Broilerimolen tomaat­ti­kas­tikkeen salaisuus on tumma suklaa

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Herkullinen juustopiiras on päällystettynä juhlien maukas suolapala

Broilerimole

Broilerimole

Reetta Pasanen

Broilerimolen tomaat­ti­kas­tikkeen salaisuus on tumma suklaa

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

FABIAN BJORK

Suolaiset keksit ja juustokranssi

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.