Artikkeli
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Suvi Rüster

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Kreik­ka­lai­sittain anisviinalla maustetut jättikatkaravut pistetään pataan porisemaan ja lopuksi murennetaan päälle fetaa ja yrttejä.

Kreik­ka­lai­nen jät­ti­kat­ka­ra­pu­pa­ta

40 min + kat­ka­ra­pu­jen su­la­tus ja ma­ri­noin­ti . help­po . 18 e

4 an­nos­ta

300 g kuo­rit­tu­ja raa­ko­ja tii­ke­ri­kat­ka­ra­pu­ja

3 rkl ou­zoa

5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 prk (400 g) to­maat­ti­murs­kaa

2 dl vet­tä

4 rkl hum­me­ri­fon­dia

4 rkl olii­vi­öl­jyä

3 rkl hie­non­net­tua ore­ga­noa

1 tl so­ke­ria

Lo­puk­si:

200 g fe­ta­juus­toa

tuo­ret­ta ore­ga­noa ja mus­ta­pip­pu­ria

1. Se­koi­ta su­la­tet­tu­jen tii­ke­ri­kat­ka­ra­pu­jen jouk­koon ou­zo. An­na ma­ri­noi­tua 1–2 tun­tia jää­kaa­pis­sa.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Se­koi­ta uu­ni­vuo­as­sa to­maat­ti­murs­ka, vesi, fon­di, olii­vi­öl­jy, ore­ga­no ja so­ke­ri. Li­sää tii­ke­ri­ra­vut ma­ri­na­dei­neen. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 30 mi­nuut­tia.

4. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la. Li­sää fe­ta­juus­toa, tuo­ret­ta hie­non­net­tua ore­ga­noa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joi­le maa­lais­lei­vän tai pa­ton­gin kans­sa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi