Artikkeli

Kreetalaiset sipulit

Kuumenna öljy kasarissa. Lisää tomaattimurska, murskatut valko­si­pu­lin­kynnet ja mausteet. Hauduta seosta noin 10 minuuttia...

1 dl olii­vi­öl­jyä

2 dl to­maat­ti­murs­kaa

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 laa­ke­rin­leh­teä

(2 tl kree­ta­lais­ta sti­fa­do-maus­tet­ta)

1 kg pie­niä si­pu­lei­ta

2 dl pu­na­vii­niä

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1 dl paah­det­tu­ja man­te­li­las­tu­ja

1. Kuu­men­na öl­jy ka­sa­ris­sa. Li­sää to­maat­ti­murs­ka, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja maus­teet. Hau­du­ta se­os­ta noin 10 mi­nuut­tia.

2. Li­sää kuo­ri­tut ko­ko­nai­set si­pu­lit ja vii­ni ja jat­ka hau­dut­ta­mis­ta, kun­nes si­pu­lit ovat peh­men­neet.

3. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Tar­joi­le si­pu­lit man­te­li­las­tu­jen kans­sa.

Vink­ki: Hie­ta­nie­men kaup­pa­hal­liin Hel­sin­kiin on avat­tu kree­ta­lai­nen ra­vin­to­la, jon­ka suo­sio on yl­lät­tä­nyt kaik­ki. Kree­ta­lais­ta ruo­kaa ovat myös nämä mauk­kaat si­pu­lit.

 

Koti ja keit­tiö 3/2002