1 dl oliiviöljyä
2 dl tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehteä
(2 tl kreetalaista stifado-maustetta)
1 kg pieniä sipuleita
2 dl punaviiniä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl paahdettuja mantelilastuja
1. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää tomaattimurska, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Hauduta seosta noin 10 minuuttia.
2. Lisää kuoritut kokonaiset sipulit ja viini ja jatka hauduttamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
3. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile sipulit mantelilastujen kanssa.
Vinkki: Hietaniemen kauppahalliin Helsinkiin on avattu kreetalainen ravintola, jonka suosio on yllättänyt kaikki. Kreetalaista ruokaa ovat myös nämä maukkaat sipulit.
Koti ja keittiö 3/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ