Artikkeli

Kotoinen kaalipiirakka

Leikkaa kaali suikaleiksi ja survo merisuolan kanssa niin, että kaali vettyy. Valuta. Sekoita joukkoon siirappi. Kuumenna kaaliseos kattilassa ja anna hautua pehmeäksi. Jäähdytä...

Täy­te:

1 pie­ni kaa­li

2 tl me­ri­suo­laa

2 rkl sii­rap­pia

Kuo­ri:

5 dl vet­tä tai mai­toa

50 g hii­vaa

2 tl suo­laa

1 dl öl­jyä

13 dl veh­nä­jau­ho­ja

Voi­te­luun: mai­toa

1. Leik­kaa kaa­li sui­ka­leik­si ja sur­vo me­ri­suo­lan kans­sa niin, et­tä kaa­li vet­tyy. Va­lu­ta. Se­koi­ta jouk­koon sii­rap­pi. Kuu­men­na kaa­li­se­os kat­ti­las­sa ja an­na hau­tua peh­me­äk­si. Jääh­dy­tä.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen nes­tee­seen. Li­sää öl­jy ja suo­la. Alus­ta jau­hot jouk­koon ja vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si. Ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Lei­vo tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si ja le­vi­tä jääh­ty­nyt kaa­li­se­os tai­ki­na­le­vyn toi­sel­le puo­lis­kol­le. Um­mis­ta reu­nat. Pis­te­le pin­ta ja voi­te­le mai­dol­la. Reu­nan­ta­soi­tus­pa­lois­ta voit pyö­räyt­tää ko­ris­te­kie­ku­rat pii­ra­kan pin­taan. Voi­te­le myös ko­ris­teet.

4. Kyp­sen­nä pii­rak­kaa 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin puo­li tun­tia.

Koti ja keit­tiö 12/2002