Täyte:
1 pieni kaali
2 tl merisuolaa
2 rkl siirappia
Kuori:
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl öljyä
13 dl vehnäjauhoja
Voiteluun: maitoa
1. Leikkaa kaali suikaleiksi ja survo merisuolan kanssa niin, että kaali vettyy. Valuta. Sekoita joukkoon siirappi. Kuumenna kaaliseos kattilassa ja anna hautua pehmeäksi. Jäähdytä.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot joukkoon ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
3. Leivo taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä jäähtynyt kaaliseos taikinalevyn toiselle puoliskolle. Ummista reunat. Pistele pinta ja voitele maidolla. Reunantasoituspaloista voit pyöräyttää koristekiekurat piirakan pintaan. Voitele myös koristeet.
4. Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Koti ja keittiö 12/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2