Koti ja keittiö 6-7/2011 MARI HARJULA | KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
4 dl sokeria
3 1/2 dl vettä
2–3 (luomu)sitruunaa
noin 500 g vadelmia
Tarjoiluun:
tuoretta minttua
kivennäisvettä
(jääpaloja)
1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Pese ja viipaloi sitruunat. Lisää sitruunat ja vadelmat kattilaan.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.
3. Jäähdytä ja siivilöi. Siirappi säilyy viileässä noin viikon.
4. Laita tilkka siirappia lasin pohjalle ja täytä lasi kivennäisvedellä. Lisää halutessasi tuoretta minttua ja jääpaloja.
Vinkki! Limonadisiirappi onnistuu hyvin myös esimerkiksi mansikoista ja raparperista.
Valmistusaika: noin 30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2