Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Kotitekoinen näkkileipä

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, anis, vehnäjauhot ja osa ruisjauhoista ja sekoita tasaiseksi...

2 1/2 dl vet­tä

15 g hii­vaa

1/2 tl suo­laa

1 1/2 tl anis­ta

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

noin 5 dl ruis­jau­ho­ja

1. Liu­o­ta hii­va läm­pi­mään ve­teen. Li­sää suo­la, anis, veh­nä­jau­hot ja osa ruis­jau­hois­ta ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Alus­ta lo­put ruis­jau­hois­ta tai­ki­naan. An­na ko­ho­ta noin tun­ti.

2. Jaa tai­ki­na 15–20 osaan, pyö­ri­tä pal­loik­si ja kau­li hy­vin ohuik­si le­vyik­si. Käy­tä apu­na ruis­jau­ho­ja, et­tei tai­ki­na tar­tu pöy­tään. Nos­ta pyö­ry­lät lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le ja an­na ko­ho­ta noin 10 mi­nuut­tia. Pis­te­le haa­ru­kal­la ja pais­ta 250 as­tees­sa noin 4–5 mi­nuut­tia.