MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 4/2014
1 juusto, 8–10 annosta
3 l täysmaitoa
2 munaa
1 l talouspiimää
1 ½ tl suolaa
Tarjoiluun:
oliiviöljyä
mustapippuria
tuoretta basilikaa ja oreganoa
1. Mittaa maito kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi (85–90 astetta).
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita piimä munien joukkoon.
3. Nosta kattila liedeltä. Sekoita piimä-munaseos kuumaan maitoon, jolloin maito juoksettuu.(Maito juoksettuu kun juustomassa ja hera erottuvat toisistaan.)
4. Vuoraa juustomuotti tai siivilä kostutetulla sideharsolla ja aseta valutusastian päälle. Nostele juustomassa reikäkauhalla sideharson päälle. Ripottele väliin suolaa.
5. Kääntele sideharso juuston päälle tiiviisti ja laita päälle muotin kansi tai muu paino. Nosta juusto kylmään ja valuta yön yli, jotta hera valuu muotin alla olevaan astiaan, ja juusto kiinteytyy.
6. Kumoa valmis juusto muotistaan ja leikkaa viipaleiksi. Pirskota viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria ja koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja oreganolla.
Vinkki! Samalla ohjeella voit valmistaa myös rakenteeltaan pehmeämpää, tuorejuustomaista juustoa, kun valutat juustoa vain reilun tunnin verran.
Vinkki! Voit maustaa kotijuuston myös muutamalla valkosipulinkynnellä ja persiljalla, ruohosipulilla ja basilikalla tai oreganolla. Ripottele hienonnetut raaka-aineet juustomassan kerrosten väliin suolan tapaan.
VINKKI!
Juustojen valmistuksessa syntyvän heran voi käyttää sämpylä- ja leipätaikinoiden nesteenä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2